Anmeldt for ny voldtekt

Anders Eklund er anmeldt for enda en voldtekt. Samtidig står en ny kvinne frem og forteller om voldtektsforsøk.

Drapsstedet til Engla

Svensk politi på stedet hvor

Foto: ROGER NILSSON / ROGER NILSSON

– Jeg kan bekrefte at vi har fått inn en anmeldelse mot 42-åringen om en voldtekt i Skåne i år 2000, sier politiets pressetalsmann til SVTs Sydnytt.

Kvinnen skal være i 25-års alderen.

Eklund har innrømmet for drapene på 10 år gamle Engla Juncosa Höglund og 31 år gamle Pernilla Hellgren. Men han må svare for flere forhold.

Fikk stanset ham

I Aftonbladet forteller en 22 år gammel kvinne hvordan hun ble overfalt av Anders Eklund på trappen utenfor leiligheten sin den 8. juli 2006, litt over midnatt, i småbyen Sandviken.

Anders Eklund

Anders Eklund.

Foto: POLISEN / SCANPIX SWEDEN

Hun bodde bare et tiltalls meter fra byens politistasjon. Sandviken ligger i Gävleborgs län i Gästrikland, som også er hjemtraktene til Eklund.

Kvinnen kom hjem med taxi, beruset etter en jentefest på byen og satte seg på trappen etter å ha fiklet med nøklene i porten som hun ikke fikk opp. Plustelig ble hun overfalt av en røslig mann.

- Han forsøkte å dra av meg skjørtet og stappe penisen sin i munnen min, forteller jenta til Aftonbladet.

22-åringen ropte om hjelp, og en nabo hørte ropene.

- Jeg stod stille i mørket, inntil jeg skjønte hva som var i ferd med å skje, sier nabokvinnen til Aftonbladet.

Hun åpnet porten og ropte til mannen at han skulle slutte. Deretter tok hun bilde av ham med mobilkameraet sitt. Aftonbladet har trykket mobilbildet, og alt tyder på at det er Anders Eklund.

- Han stanset, men sa ingenting. Han bare stod der og så på meg, forteller naboen. Som deretter tok tak i den 22 år gamle jenta og dro henne inn gjenom porten.

Hvor mannen tok veien, så hun ikke. Bildene ble overlevert til politiet sammen med en anmeldelse, uten at de fant frem til Eklund. Deretter ble saken henlagt.

- Jeg er skuffet over politiet. De hadde jo bildebevis, men alt rant ut i sanden, sier den da 22-årige kvinnen.

Saken er nå sendt over til Falun-politiet, og Eklund skal ha innrømmet også dette forholdet i avhør.

14-åring på tur

Anders Eklund er i tillegg anmeldt for å ha forsøkt å lokke en ungjente med på tur i 1999. Påskuddet var at hun skulle vise ham veien til Malmø mot å få kjøpe så mange klær hun ville. Hun var da 14 år og hadde truffet på Eklund på en ungdomssamling. Men familien fikk nyss om tilbudet og grep inn.

Eklund skal ha sittet i nye avhør i dag.

En gruppe fra Rikskriminalen skal sammen med Europol og Interpol kartlegge Eklunds bevegelser tilbake i tid for å sjekke ham opp mot uoppklarte forbrytelser i andre land.

Tok strupetak

Ifølge Aftonbladet, som refererer politikilder, har Eklund forklart at han var opprinnelig ute i skogen for å lete etter tømmer, da Engla kom syklende hjem fra fotballtrening.

Engla Juncosa-Höglund

Anders Eklund traff på Eklund mens hun syklet hjem.

Foto: POLISEN / SCANPIX SWEDEN

Han gikk ut av bilen, fulgte etter og kom i snakk i henne noen få hundre meter fra hjemmet hennes.

Han skal ha tatt strupetak på jenta, ristet henne og slengte henne i bagasjerommet på den røde Saaben. Strupetaket skal ha kommet etter at jenta sparket ham i benet, og han ble sint.

Senere dumpet han henne på en grusvei på en tidligere arbeidsplass. Ifølge Expressen hadde han ikke gjort noe for å skjule liket. Biler har passert 50 meter fra der kroppen har ligget. Hadde ikke vårforløsningen gjort veien myk, hadde tidligere kolleger oppdaget liket av jenta flere dager før.

- Jeg skjønner det ikke. Jeg funderer så jeg blir grå i håret, sier en av dem som jobber ved torvuttaket som Eklund kjørte torv fra.

Plassen ligger flere mil unna Englas hjemsted. Det skal være funnet blodspor i Eklunds røde Saab.

Lille Englas kropp skal i dag obduseres av rettsmedisinere i Uppsala. Mobilen hennes er fortsatt ikke funnet. Drapsmannen skal ha slengt den fra seg i terrenget et sted mellom Stjärnsund og Gysinge.

Kontaktet timer før

I dag kommer det også frem at Eklund ble kontaktet av en politimann noen timer før han ble pågrepet. Politimannen ønsket å vite om han hadde sett den savnede Engla. Han skal også ha sagt at hans rød Saab personbil var fotografert.

- Det kan ha skjedd mens redningsmannskapene lette. Målet å finne personen, man søker overalt og kontakter alle som kan vite eller ha sett noe. Det overordnede var å finne Engla i live for enhver pris, sier Dalarna-politiets pressetalsmann Lars-Ola Sörestad til Sveriges Radio og nyhetsbyrået TT.

- Så det er ikke sikkert det er begått en formell feil her, sier han.

Barndomsvenn: Kunne vært tatt før

Den svenske påtaleadvokaten kommer ikke til å ta ut tiltale før 25. april - for å få med flest mulige forhold, inkludert Pernilla-drapet.

SISTE NYTT

Siste nytt