Hopp til innhold

Kunne vært tatt før

En venn av Anders Eklund tipset politiet for halvannet år siden om at han kunne være Pernilla Hellgrens drapsmann.

Anders Eklund
Foto: POLISEN / SCANPIX SWEDEN

- Jeg ringte politiet høsten 2006 og fortalte at fantombildet av Hellgrens drapsmann lignet på Anders, og at han var dømt for en sexforbrytelse, forteller mannen til Aftonbladet.

Han var venn av Eklund fra de begge var i 15-16 års alderen. Men har ikke hatt kontakt de siste 10 årene.

- Jeg orket ikke ha noe med ham å gjøre mer. Jeg var så skuffet over ham og hans sett å leve på. Han var dømt for voldtekt, men nektet å ta imot hjelp. Og alt han interesserte seg for, kretset rundt jenter og sex, forteller han.

- Da Aftonbladet høsten 2006 skrev om mordet på Pernilla ble et fantombilde ble sendt ut. Det var et svært likt bilde av Anders, nesten som et fotografi av ham, sier mannen til avisen.

Anmeldt for ny voldtekt

Han forteller videre at han ringte politiet i Falun og snakket med en av etterforskerne. Han fortalte at Eklund var svært sexfiksert og dømt for en lignende sak.

- De lød veldig interessert, men gikk tydeligvis ikke videre med tipset. Hadde de tatt ham da, hadde lille Engla levd i dag.Det kjennes fryktelig, selv om jeg vet at jeg har gjort hva jeg kunne for at Anders skulle vært pågrepet, sier den tidligere kameraten.

Også i november 2007 fikk etterforskerne i Falun tips om at Anders Eklund kunne være Pernilla Hellgrens drapsmann. Det var etter at TV-programmet Etterlyst hadde tatt opp saken.

Heller ikke da ble han avhørt.

Snill, men klådde

En annen venn beskriver Eklund som snill, rolig og en ordensmann.

Men sier til avisen at det var ikke alle som likte ham.

- Han brukte å klå på jenter, og mange kvinner har vegret seg for å losse lasten når han var sjåfør, forteller mannen som sist straff arbeidsvennen for tre uker siden hjemme hos seg selv sammen med familien.

Han sier han ikke forstår at han ikke har oppdaget kameratens mørke side.

- Han var den en kunne ringe om man trengte hjelp. Han pleide å kjøre hjem vår datter, når vi selv ikke kunne, sier han.