Angrep Russlands ambassade

Rasende ukrainske demonstranter gikk løs på den russiske ambassaden etter at 49 soldater skal ha mistet livet øst i landet.

Russlands ambassasde i Kiev

ANGREP AMBASSADEN: En demonstrant river ned ambassadens russiske flagg under lørdagens demonstrasjon i Kiev.

Foto: SERGEI SUPINSKY / Afp

Ukrainske demonstranter

AGGRESSIVE: Ukrainske demonstranter velter en bil foran den russiske ambassaden i Kiev. Demonstrantene sier de krever at russiske myndigheter og president Vladimir Putin stopper støtten til separatistene øst i landet.

Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Folkemengden rev ned ambassadens russiske flagg, veltet biler og kastet stein gjennom vinduene mens en rekke politifolk unnlot å gripe inn, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Russland fordømmer lørdag kveld at det ukrainske politiet lot det skje.

Utenriksdepartementet kaller mangelen på reaksjon for «en grov krenkelse av Ukrainas internasjonale forpliktelser».

Også USA fordømmer angrepet på ambassaden, og utenriksdepartementets talskvinne Jen Psaki ber de ukrainske myndighetene sørge for å opprettholde sikkerheten.

Samtidig retter USA skarp kritikk mot Russlands rolle i konflikten.

USA truer Russland

USAs utenriksminister John Kerry truer Russland med reaksjoner dersom de ikke stanser våpenimporten til separatistene i Ukraina.

Russland på sin side krever at USA legger press på Ukraina for å stanse myndighetenes militære aksjon øst i Ukraina.

Utenriksministrene i USA og Russland snakket sammen lørdag på telefon om konflikten i Ukraina. USA uttrykker sterk bekymring for situasjonen.

Skutt ned

Forsvarsdepartementet i landet har ikke gått ut med noe offisielt dødstall, men Vladyslav Seleznyov, talsmann for det ukrainske forsvaret, opplyser til nyhetsbyrået Reuters at 49 soldater ble drept i angrepet som skal ha skjedd sent fredag kveld.

Transportflyet med ukrainske soldater om bord var i ferd med å lande på en flyplass ved byen Luhansk da det ble truffet. Hvis alle om bord ble drept, er angrepet trolig et av de blodigste så langt i konflikten øst i Ukraina.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Her blir trolig det ukrainske militærflyet skutt ned av separatister.

NETT-TV: Et overvåkningskamera plassert like ved flyplassen i byen Luhansk filmet det som trolig viser transportflyet med 49 soldater idet det blir skutt ned.

Kynisk terrorhandling

Ukrainas president Petro Porosjenko samlet landets forsvars- og sikkerhetssjefer lørdag ettermiddag for å drøfte sikkerhetssituasjonen etter at transportflyet ble skutt ned av prorussiske separatister.

– De involverte i en kynisk terrorhandling av dette omfanget må straffes. Ukraina trenger fred, sier Porosjenko i en pressemelding.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt