NRK Meny
Normal

Jemenittisk Al Qaida-leder drept i droneangrep

Al Qaida-leder i Jemen, Fahd al-quso, skal ha blitt drept i et droneangrep søndag. Mandag ble minst 20 soldater drept i flere hevnangrep sør i landet.

Jemen

Tjenestemenn i Jemen bekrefter at Al-Qaida-lederen og hjernen bak USS Cole-angrepet i 2000, er drept i et droneangrep i Jemen.

Foto: Anonymous / Ap

Den jemenittiske Al Qaida-lederen Fahd al-Quso skal ha blitt drept i et CIA-ledet droneangrep i Jemen søndag. Minst én annen ble drept i angrepet, ifølge jemenittiske tjenestemenn.

Al Qaida og Jemens ambassade i USA bekrefter drapet på terroristen, ifølge BBC.

Mandag brøt det ut hevnaksjoner da mistenkte Al Qaida-terrorister angrep militære stasjoner sør i Jemen. Minst 20 jemenittiske soldater ble drept, og flere er såret.

Ettersøkt siden 2000

Al-Quso har vært ettersøkt siden USS Cole-angrepet i Aden-bukten 12. oktober 2000. 17 marinesoldater ble drept i selvmordsangrepet, og minst 40 personer ble skadet.

Al-Quso har vært mistenkt for å være hjernen bak angrepet, og har vært på FBIs liste over ettersøkte terrorister. USA har lovet flere millioner dollar i belønning til personer som satt på informasjon om hvor al-Quso befant seg.

Ifølge en amerikansk tjenestemann skal al-Quso ha planlagt flere angrep mot USA og Jemen i nær framtid.

– Al Qaida lidd store tap som følge av droner

USA har aldri formelt erkjent bruk av droner mot jemenittiske Al-Qaida-mistenkte, men er antatt å ha gjennomført åtte andre angrep så langt i år, ifølge BBC.

Antiterrorrådgiveren, John Brennan, sier Al Qaida har lidd store tap på grunn av de amerikanske angrepene med førerløse fly på mange av terrororganisasjonens toppfolk.

– Etter de amerikanske droneangrepene er Al Qaida bare en skygge av sitt gamle jeg, og ledersjiktet vil snart være uten betydning, sa Brennan i en tale i Washington i april.

I april skrev The Washington Post at CIA ba om fullmakt til å gjennomføre flere droneangrep i Jemen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt