NRK Meny
Normal

Aksjonerte mot flere leiligheter

Det pågår fortsatt en intens jakt etter to av de tre mistenkte etter angrepet på Charlie Hebdo-redaksjonen. Den yngste av de antatte gjerningsmennene fra terrorangrepet overga seg til politiet sent i onsdag kveld.

Gjerningspersonene etter angrepet på Charlie Hebdo-redaksjonene

ANGREP REDAKSJON: Bevæpnede og maskerte menn gikk onsdag formiddag til angrep på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Tolv mennesker ble drept.

Foto: Ap

– 18-åringen overga seg til politiet i 23-tiden etter å ha sett navnet sitt sirkulere på sosiale medier. Han er nå pågrepet, sier en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Det kom onsdag kveld ulike meldinger knyttet til jakten på gjerningsmennene.

The Guardian opplyste at en talsperson for fransk politi hadde sagt til en av avisens reportere i Frankrike at de tre mistenkte var arrestert. Like etter midnatt norsk tid skriver imidlertid avisen at de ikke har klart å skaffe ytterligere bekreftelser på arrestasjonene, og at de siste opplysningene tyder på at gjerningsmennene fortsatt er på frifot.

Tidligere onsdag kveld meldte også den franske avisen Liberation at de antatte gjerningspersonene var arrestert, men meldte like etter at det franske innenriksdepartementet benektet dette.

Ved 00.30-tiden norsk tid meldte den amerikanske TV-kanalen NBC at én av de mistenkte mennene er død, mens de to andre er pågrepet. Kanalen viser til kilder i amerikansk etterretningstjeneste. Opplysningen er imidlertid ikke bekreftet eller gjengitt i franske medier.

Flere franske siterte onsdag kveld politikilder på at de mistenkte mennene er identifisert, og at politiet skal vite hvor de befinner seg.

To brødre og en 18-åring mistenkt

Ifølge Le Point er de tre mistenkte mennene 34, 32 og 18 år gamle.

Politiet skal ha kommet på sporet av 32-åringen og 34-åringen etter å ha funnet et identitetskort i fluktbilen.

Avisen skriver at én av mennene for noen år siden ble dømt til 18 måneders fengsel for å ha hjulpet utenlandske krigere med å dra til Irak.

Gruppen han tilhørte ble kalt «19. arrondissement», som for øvrig er det samme arrondissementet hvor fluktbilen ble funnet.

Mannen skal før det ha vært inne til avhør, da han forberedte seg på å reise til den syriske hovedstaden Damaskus.

Metronews skriver at mennene på 32 og 34 år er to brødre med fransk statsborgerskap.

Bekrefter aksjon

Avisen skriver også at 18-åringen er registrert som elev ved en skole i Reims, nordøst for Paris.

Lokalavisen L'Union melder at spesialstyrker er i gang med undersøkelser i Reims.

Fransk politi bekrefter sent onsdag kveld at de gjennomfører en antiterroroperasjon i Reims.

Aksjonen skal pågå på minst tre steder i Reims.

– En kamp mot klokken

Politiet har drevet en intens etterforskning etter angrepet på Charlie Hebdo-redaksjonen onsdag formiddag.

– Det er en kamp mot klokken. Vi har å gjøre med mordere, de har ingenting å tape og kan finne på å ville gjennomføre et nytt angrep for å dø som martyrer, sier en etterforsker til Le Figaro.

Politiet undersøker åstedet etter angrepet på Charlie Hebdo

ETTERFORSKET: Fransk politi har drevet intens etterforskning i hele dag. Det ble tidlig offentliggjort at man mente at tre menn sto bak angrepet.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt