NRK Meny
Normal

«Katrina»-helt dømt til ti års fengsel

Tidligere borgermester i New Orleans, Ray Nagin, ble i dag dømt til ti års fengsel for korrupsjon.

Ray Nagin

Tidligere borgermester Ray Nagin på vei ut av retten i New Orleans 12. februar i år etter å ha blitt funnet skyldig korrupsjon.

Foto: Jonathan Bachman / Reuters

Ray Nagin

Ray Nagin på en pressekonferanse 19. september 2005. Han fremsto som handlekraftig etter at orkanen «Katrina» hadde lagt store deler av byen under vann.

Foto: Menahem KAHANA. / AFP

58 år gamle Nagin ble i februar i år funnet skyldig i 20 tilfeller av korrupsjon, svindel og hvitvasking av penger, skriver New York Times.

De fleste av tilfellene dreide seg om at han hadde mottatt penger for å gi byggekontrakter under sine to perioder som ordfører i New Orleans.

I dag kom så straffeutmålingen, og den tidligere borgermesteren ble dømt til ti års fengsel av en føderal domstol i New Orleans.

Borgermester under «Katrina»

Nagin var borgermester i New Orleans fra 2002 til 2010.

Han gjorde seg særlig bemerket da New Orleans i 2005 ble truffet av orkanen «Katrina».

Nagin ga ordre om tvungen evakuering av New Orleans om morgenen søndag 28. august, hvilket førte til at over 80 prosent av innbyggerne hadde forlatt byen innen kvelden.

Nagins rolle under «Katrina», gjorde at han av mange ble sett på som en helt, fordi han i motsetning til president George W. Bush fremsto som handlekraftig under krisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

New Orleans under vann

Store deler av New Orleans ble lagt under vann etter Katrinas» herjinger i 2005.

Foto: David J. Phillip/Pool / Reuters

Korrupsjon under gjenoppbyggingen

De fleste av korrupsjonstilfellene som Nagin er dømt for, stammer fra gjenoppbyggingen av New Orleans etter «Katrina».

Under rettssaken kom det blant annet frem at han hadde mottatt over 500.000 dollar – over tre millioner norske kroner – for å gi byggekontrakter til de rette folkene.

Delstaten Louisiana, der New Orleans er den største byen, er på folkemunne i USA kjent som den mest korrupte delstaten i landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt