– Det finnes ikke tilgivelse for en slik oppførsel

Familien til Marte Deborah Dalelv ble ikke varslet av arbeidsgiverne hennes, selv om de visste om at hun hadde blitt satt i fengsel i Dubai. Stefar Torgeir Furesund synes firmaet har opptrådt «utilgivelig».

De forente arabiske emirater

Norske Marte Deborah Dalelv anmeldte en voldtekt i De forente arabiske emirater, og endte selv opp i fengsel.

Foto: MARWAN NAAMANI / AFP

24 år gamle Marte Deborah Dalelv fra Tønsberg anmeldte en voldtekt av en kollega i mars i år, men endte selv opp med å bli satt i fengsel.

– Visste hun var fengslet, men varslet ikke familien

I tillegg til å bli straffet med 16 måneder i fengsel, fikk hun også sparken fra firmaet hun arbeidet for, THE One Total Home Experience. Ifølge Furesund kom oppsigelsen som et resultat av «uakseptabel oppførsel», etter å ha anmeldt episoden til politiet.

Torgeir Furesund

Torgeir Furesund er Marte Deborah Dalelvs stefar. Han synes arbeidsgiveren til Dalelv har opptrådt «utilgivelig».

Foto: Privat

Stefaren er ikke imponert over måten firmaet har behandlet datteren.

– Det er helt «høl i hue» det firmaet hun jobbet for. Først og fremst så ga de ikke beskjed til oss som foreldre. De visste at Marte satt i fengsel, men vi fikk ingen beskjed fra dem overhodet, forteller han til NRK.

Etter fire dager kom det en telefon fra fengselet, da hadde Dalelv fått tak i et telefonkort for å få ringt hjem til Norge.

– Etter min mening finnes det ikke tilgivelse for en slik oppførsel, sier Furesund.

Les også: - Vi føler vi heller skulle vært der enn her

Firmaet vil ikke snakke

Firmaet THE one ble opprettet av svenske Thomas Lundgren i 1996, da åpnet de sin første butikk i Abu Dhabi, i De forente arabiske emirater.

Siden den gang har de vokst til 15 ulike butikker i sju forskjellige land i Midtøsten, og firmaet har 650 ansatte, ifølge deres hjemmeside.

NRK har gjentatte ganger forsøkt å få en uttalelse fra THE One rundt kritikken de nå mottar, men får beskjed om at firmaet ikke ønsker å uttale seg om saken.

Dømt for sex utenfor ekteskapet

Marte Deborah Dalelv var på en jobbreise til Dubai i den føderale republikken De forente arabiske emirater da voldtekten ble anmeldt.

Etter å ha levert anmeldelsen ble hun kastet i fengsel, mistenkt for å ha hatt sex utenfor ekteskapet.

Etter å ha fått tak i familien tok de kontakt med utenrikstjenesten i Dubai, og det norske konsulatet fikk henne ut av fengselet.

Dalelv ble denne uka dømt til 16 måneder i fengsel for å ha hatt sex utenfor ekteskapet og for å ha drukket alkohol. Dommen ble anket med en gang, og er derfor ikke rettskraftig, men Dalelv er fratatt passet sitt, og kommer seg ikke ut av landet.

Les saken: Anmeldte voldtekt - ble dømt til fengsel i Dubai

SISTE NYTT

Siste nytt