Nytt satellittbilde viser 300 flytende gjenstander i havet

Thailandske styresmakter sier at satellitter har oppdaget 300 flytende gjenstander i området der man leter etter det savnede malaysiske passasjerflyet MH370 i Indiahavet vest for Australia.

US-MALAYSIA-CHINA-AUSTRALIA-AVIATION-SEARCH-OBJECTS-PLANE

Det er det femte satellittfunnet som er lagt frem. Så langt har ingenting blitt funnet i søket i Indiahavet.

Foto: Eric A. Pastor / Afp

Det melder nyhetsbyrået AFP. Thailandske styresmakter sier at de 300 gjenstandene er mellom to meter og 15 meter lange. Observasjonsområdet er rundt 2700 km sørvest for Perth i Australia.

Anond Snidvongs, direktøren for Geo-Informatics and Space Technology Development Agency, Thailands myndighet ansvarlig for romfart, sier til AP at bildene ble tatt mandag, tok to dager å prosessere, og ble levert til malaysiske myndigheter onsdag.

Letingen etter det savnede flyet har til nå foregått primært i tre områder sør i Indiahavet som til sammen dekker 80000 kvadratkilometer, 2500 kilometer sørvest for den australske byen Perth.

Det man har gjort er å dele søket inn i en østlig og en vestlig sektor. Det er elleve fly og fem skip som tråler området.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende oppdateringer om det savnede flyet.

Femte sett

Det er det femte settet av satellittbilder som er tatt og presentert av mulige vrakrester fra Malaysia Airlines MH370, som forsvant 8. mars etter at det hadde tatt av fra Kuala Lumpur med kurs for Kinas hovedstad Beijing.

Kraftig vind hindrer leting

Video: NRKs korrespondent Anders Magnus er i Perth i Australia.

Onsdag mente malaysiske myndigheter å ha fått et gjennombrudd i søket etter flyet. 122 objekter, noen av dem opp mot 23 meter lange, ble funnet på franske satellittbilder fra leteområdet.

LES ALT OM DET SAVNEDE FLYET HER

Bildene ble tatt i leteområdet, cirka 2.500 kilometer sørvest for Perth, på Australias vestkyst, opplyste Malaysias fungerende transportminister Hishammuddin Hussein på pressekonferansen onsdag. Alle de 122 objektene skal ha vært samlet innenfor et område på 400 kvadratkilometer.

Men foreløpig er ingen vrakdeler fra flyet blitt funnet og bekreftet.

Søk innstilt

På grunn av dårlig vær er søket etter vrakrestene fra det savnede Malaysia Airlines-flyet er innstilt torsdag.

Australias maritime sikkerhetsmyndigheter (AMSA) opplyser at alle fly vender tilbake til Perth og alle skip forlater leteområdet.

Søket var i gang tidligere på dagen lokal tid, og man håpet å nå området der de franske satellittbildene viste det som kan være mulige vrakrester, før de dårlige forholdene slo inn.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «MH370-styrten» i nytt vindu

SISTE NYTT

Siste nytt

Demonstrasjoner i Bogotá

Colombia: Blodig oppstand mot myndighetene

Det startet som en protest mot høyere skatter. Og det er blitt et omfattende sosialt opprør som har kostet minst 26 mennesker livet.