Hopp til innhold

– Vil kneble homo-organisasjoner

Myndighetene i St. Petersburg vil forby promotering av homofili overfor mindreårige. Russiske homoorganisasjoner frykter den nye loven vil gjøre aktiviteten deres ulovlig.

Russia Gay Rights

Den russiske homoaktivisten Nikolai Alekseev blir anholdt av politiet under en demonstrasjon i september 2010. Alekseev advarer mot at den nye loven kan brukes for å forby demonstrasjoner for homofiles rettigheter.

Foto: Mikhail Metzel / Ap

Myndighetene i St. Petersburg ønsker å forby «offentlige «opptredener som fremmer lesbiskhet, homofili, biseksualitet, transseksualitet og pedofili blant mindreårige».

Slik aktivitet skal bøtelegges, ifølge lovforslaget, men den lovgivende forsamlingen i byen sliter med å bli enige om størrelsen på bøtene.

Lovforslaget kommer fra Putin og Medvedevs partifeller i partiet Forent Russland, og får støtte fra mange både i St. Petersburg og resten av landet.

Medlem av Russlands nasjonalforsamling, Valentina Matvienko, ønsker å ta forslaget inn i føderal lovgivning, og dermed gjøre det gjeldende for hele landet, skriver den engelskspråklige nettavisen gazeta.ru.

Onsdag skal lovforsamlingen i St. Petersburg gjennomføre den andre av tre avstemninger om loven, etter at den har blitt utsatt en uke.

I den første avstemningen stemte 27 representanter for, og bare én mot.

Protesterer

Den russiske homoaktivisten Nikolai Alekseev er svært kritisk til lovforslaget, og frykter at loven kan bli brukt til å forby all aktivitet fra organisasjoner som arbeider for rettighetene til lesbiske, homofile, bifile og transkjønnete personer.

– Teoretisk sett tillater den å forby all aktivitet der barn kan tenkes å være til stede, sier Alekseev i et intervju til nyhetsbyrået AP.

Den internasjonale organisasjonen All out, som arbeider for rettighetene til homofile, lesbiske, bifile og transkjønnede personer, har startet en underskriftskampanje mot loven. Så langt har de samlet over 226.000 signaturer.

Amerikanske og britiske myndigheter har reagert mot lovforslaget, og kaller det et brudd på menneskerettighetene.

SISTE NYTT

Siste nytt