NRK Meny
Normal

– Vanskelig å hjelpe kvinnene

– Man må oftest ha kvinnelige hjelpearbeidere for å komme i kontakt med de kvinnelige flomofrene i Pakistan og gi dem hjelp. Det skaper problemer, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Elisabeth Rasmussen.

Kvinnelige flomofre i Pakistan

Disse kvinnene får hjelp i en teltleir i Risalpur i Pakistan.

Foto: Anjum Naveed / Ap

Rasmussen forteller at de kvinnene sitter innelukket i telt som de har fått utdelt, eller er innlosjert på skoler eller hos vertsfamilier.

– Et stort problem

– Kvinnene faster, og de tar seg også av småbarna. De barna som ikke blir ammet, får ikke mat eller drikke i løpet av en hel dag. Det er et stort problem fordi de blir dehydrerte og syke, forteller Rasmussen.

I tillegg er det ikke alltid like lett å få hjulpet de kvinnelige flomofrene.

– Man må jo ha kvinnelige hjelpearbeidere for å komme i kontakt med kvinnene og gi dem hjelp, sier Rasmussen, som kom tilbake fra Pakistan i går.

Lite hjelp til gravide flomofre

De rammede kvinnene som kanskje går den mest usikre fremtiden i møte, er de gravide kvinnene.

På en muslimsk skole i Multan i Punjab-provinsen er det opprettet et senter for gravide kvinner. Flere titalls kvinner bor på senteret, som ikke har noen medisinske fasiliteter.

Det er ingen lege tilknyttet senteret, bare en helsearbeider som utfører enkle kontroller av de gravide og de nyfødte barna.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Lite hjelp til gravide flomofre i pakistan

På en skole er det opprettet et provisorisk senter for gravide kvinner.

Redd Barna forteller også om vanskelige forhold for de vordende mødrene i Pakistan.

Organisasjonen melder om medarbeidere som har båret høygravide kvinner gjennom flomvann i hoftehøyde, til fødeklinikker som ligger langt unna.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt