– Styrtet fly med fotballstjerner funnet etter 53 år

En gruppe fjellklatrere hevder å ha funnet vraket av et fly som styrtet i Andesfjellene for 53 år siden med flere spillere fra et av Chiles beste fotballag om bord.

Savnet fly Chile

En gruppe fjellklatrere hevder å ha funnet flyet som styrtet i Andesfjellene 1961. De har vist frem bilder av vraket, men holder den nøyaktige beliggenheten hemmelig for media inntil videre.

Foto: Leonardo Albornoz / Ap

Styrten har vært et mysterium i Chile siden 3. april 1961, da et Douglas DC-3-fly med 24 personer om bord forsvant over Andesfjellene.

Forsvinningen fikk ekstra mye oppmerksomhet fordi åtte av passasjerene var fotballspillere fra klubben Green Cross, som spilte i Chiles øverste divisjon. Laget hadde spilt bortekamp i Osorno, og skulle tilbake til hovedstaden Santiago med to forskjellige fly.

Myndighetene brukte flere uker på å lete etter flyet og passasjerene, men måtte til slutt gi opp. Store folkemengdeer møtte opp på seremoniene som ble holdt for de omkomne.

Nå mener en gruppe chilenske fjellklatrere å ha funnet både flyvraket og levningene av passasjerene i Maule-regionen rundt 35 mil sør for Santiago, 3200 meter opp i fjellet.

– Det var et utrolig øyeblikk. Man kunne føle energien og puste inn smerten på stedet, sier en av klatrerne, Leonadro Albornoz, til chilenske Channel 7.

Fjellklatrerne har vist frem bilder av vrakrestene, men nekter å fortelle chilenske medier nøyaktig hvor vraket ligger, angivelig for å unngå plyndring.

– Det ligger vrakrester og en del andre ting, samt menneskebein, strødd rundt i området. Så historien må skrives om, for dette er ikke der man tidligere har sagt at flyet gikk ned, sier en av klatrerne, Leonardo Albornoz.

Tidligere har en flyger sagt at han har sett noe som kan være flyvraket i nærheten av byen Linares, som ligger lenger sør i Chile.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt