NRK Meny
Normal

– Jeg var redd. Så klikket det for meg

Den ungarske kamerakvinnen som spente bein på en flyktning ved den ungarsk-serbiske grensen, ber nå om unnskyldning. – Jeg er ikke en hjerteløs, rasistisk kamerakvinne som sparker barn, sier hun.

Sparker ned flyktning

SE HENDELSEN: Videoen viser at mannen med barnet hadde klart å rive seg løs fra en politimann, før han noen meter etter falt etter å ha blitt felt av den ungarske TV-reporteren.

Opptaket av kamerakvinnen Petra László som spenner bein på en desperat flyktning med et barn i armene, ble fanget opp av medier verden rundt.

Kamerakvinnen sto sammen med kolleger fra flere mediebyrå midt i en strøm av migranter som flyktet fra det ungarske politiet da hendelsen skjedde.

Opptaket viser at hun setter beinet sitt fram foran en mann som løper fra politiet, slik at han og barnet han bærer på faller i bakken.

Bildene spredte seg som ild i tørt gress. Tusener av mennesker har fordømt handlingene på sosiale medier. Men det skulle ta tre dager før László valgte å si noe til pressen.

I et brev til avisen Magyar Nemzet skriver László at hun har vært i en sjokktilstand etter hendelsen.

– Jeg tok en dårlig beslutning

– Kameraet gikk og hundrevis av flyktninger brøt gjennom politioppbudet. En av dem stormet mot meg og jeg var redd, skriver László.

Innholdet i brevet er gjengitt av The Guardian.

– Deretter klikket det for meg. Jeg tenkte bare at jeg ble angrepet og måtte beskytte meg selv. Det er vanskelig å ta gode beslutninger når folk er i panikk, skriver hun.

László sier hun er villig til å ta ansvar for sine handlinger, men påpeker overfor avisen at hun ikke er følelsesløs.

– Jeg er ikke en hjerteløs, rasistisk kamerakvinne som sparker barn. Jeg fortjener hverken en politisk heksejakt mot meg, eller drapstrusler, skriver hun.

Hun nekter for å ha opptrådt rasistisk.

– Jeg er kun en arbeidsledig mor til små barn, og jeg tok en dårlig beslutning. Jeg er virkelig lei meg.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Fotograf sparket gutt og jente

Var taus lenge

Men videopptaket som viser at kamerakvinnen spenner ben på en mann, var ikke det eneste som ble publisert på sosiale medier denne uken.

Det ungarske nettstedet Index la litt senere ut en annen video som deres reportere hadde filmet.

Den viser den samme kamerakvinnen som gir en gutt som løper forbi henne et hardt spark i siden, før hun også sparker til en liten jente.

Ble jaget av politiet

Petra László mistet jobben i TV-kanalen N1TV som følge av hendelsen. N1TV uttalte kort tid etter opptaket ble kjent at Lászlós oppførsel var uakseptabel og at arbeidsforholdet ble avsluttet med umiddelbar virkning.

Saken er under ettforskning.

Flyktningene som løp forbi presseoppbudet ved den ungarsk-serbiske grensen hadde blitt holdt igjen i en mottaksleir ved grensebyen Roszke, etter å ha krysset grensen til Ungarn fra nabolandet Serbia.

Forholdene i leiren skal ha vært så dårlige at flyktningene valgte å rømme. De ble jaget av politiet mens kamerafolk og reportere sto rundt og dokumenterte det hele.

Opptaket Petra László ble først lagt ut på Twitter av Stephan Richter, en reporter for den tyske TV-kanalen RTL.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt