– Dødsfall var selvmord

Dødsfall på Roskilde-festivalen skal ha vært selvmord, ifølge dansk politi.

Tuborgtårnet på Roskilde-festivalen.

En kvinne omkom etter å ha falt over 30 meter fra toppen av dette tårnet søndag formiddag.

Foto: Hans Petter Skolsegg/NRK

Ifølge ekstrabladet.dk, skal politiet ha jobbet på høygir siden en kvinne omkom på Roskilde-festivalen i går. De har nå konkludert med at dødsfallet var selvmord.

– Det gjør vi på bakgrunn av vitneforklaringer, sier Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands politi til VG.

Ifølge det danske politiet skal hun av «egen vilje» ha hoppet ned på det nettet som kollapset og som førte til at hun falt og døde.

Andersen sier han ikke kan kommentere andre detaljer eller om kvinnen skal ha sagt noe da hun gikk ut på nettet.

Den 35 år gamle kvinnen skal være tysk statsborger og komme fra Berlin-området.

Det tyske politiet skal nå ha underettet den avdødes familie om dødsfallet. Politiet vil ta ansvar for å legge det praktiske til rette slik at den døde kvinnen kan utleveres til Tyskland.

Mandag ble det besluttet at liket skal obduseres, men når og hvor vil ikke politiet opplyse.

– Det er tatt forskjellige prøver av den avdøde, for å blant annet se om hun var påvirket av alkohol, medisiner eller lignende. Vi forventer at det kan ta litt tid før resultatene kommer, sier Andersen.

Politiet har undersøkt fallområdet med assistanse fra arbeidstilsynet.

Tårnet, som kvinnen falt ned fra, ble undersøkt i forkant av festivalen. Arbeidstilsynet skal heller ikke ha funnet noe feil i undersøkelsene som ble gjort etter ulykken, opplyser politiet.

Video Dødsulykke på Roskilde-festival

VIDEO: Festivaldeltagere er tydelig påvirket etter fallulykken søndag formiddag.


Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt