NRK Meny
Normal

– Flere Al Qaida-ledere drept i Jemen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

15 militante, blant dem flere angivelige Al Qaida-ledere, ble drept i et droneangrep i Jemen natt til tirsdag, opplyser innbyggere i området.

Førerløse fly angrep mennene som kjørte i to biler øst for byen Loder i Abyan-provinsen sør i Jemen, og i Al Wadih-området. Totalt skal dronene ha utført fire angrep.

Alle de drepte skal ha vært Al Qaida-medlemmer. Minst fire av de drepte skal ha vært lokale ledere for terrororganisasjonen, opplyser en stammeleder i området, ifølge Reuters.

Innbyggerne i byen sier at ingen sivile ble drept i angrepet.

Det er ikke kjent hvem som sto bak angrepet, men USA har flere ganger tidligere benyttet droner i lignende angrep, også for å angripe Al Qaida i Jemen.

– Vi tror angrepene ble utført av amerikanske fly, sier en lokal kilde til Reuters.

Al-Qaidas åndelige leder i Jemen, Anwar al-Awlaki, ble drept i et amerikansk droneangrep i september i fjor.

Al Qaida har den siste tiden brukt uroen mot president Saleh til å utvide sin organisasjon i det sørlige Jemen. Reuters mener det siste angrepet kan gi et tilbakeslag for Al Qaida i regionen.

En regjering ledet av opposisjonen har blitt etablert i Jemen, etter at Saleh i november gikk med på å overføre makten til sin underordnede før valget i februar.

Dette har ikke lagt noen demper på opposisjonen og demonstranter, som holder fast på kravet om Saleh må stilles for retten for drap på demonstranter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt