NRK Meny
Normal

- Pakistans talibanleder er drept

Lederen for den pakistanske delen av Taliban skal være drept i et amerikansk droneangrep, sier fire pakistanske etterretningsoffiserer.

Hakimullah Mehsud, den antatte lederen av pakistansk taliban.

Hakimullah Mehsud, lederen for Taliban i Pakistan skal være drept i et amerikansk droneangrep.

Foto: Scanpix/AFP

- Hakimullah Mehsud reiste i en bilkolonne til et møte blant stammeledere i Nord-Waziristan nær grensen til Afghanistan. Kolonnen ble angrepet, sier offiserene til nyhetsbyrået Reuters.

Avlyttet samband

De har fått opplysningene ved å avlytte sambandet mellom talibankrigere. Opplysningen er ikke bekreftet. Pakistansk Taliban har på sin side avvist påstanden, men avvisningen er langt mindre bombastisk enn etter mediapåstander om at han ble drept i et droneangrep i 2010.

- Hakimullah er i live, men han er et menneske og kan jo dø når som helst. Han er en hellig kriger og vi håper han dør som en martyr. Vi vil fortsette den hellige krigen, uansett om Hakimullah er død eller levende. Det er mange løver i jungelen som kan overta for hverandre og overta Hakimullahs edle rolle. sier Taliban-talsmannen Ihsanullah Ihsan.

- Det var seks eller sju Taliban-medlemmer som snakket sammen på sambandet. De sa at Hakimullah var truffet. De brukte kodenavnet hans, sier en av av de pakistanske offiserene.

Han vil ikke opplyse hvilket kodenavn de brukte.

Bak mange selvmordsangrep

Hakimullah Mehsud er den personen som har fleste pakistanske liv på samvittigheten gjennom de terrorangrepene han har stått bak, mange av dem selvmordsaksjoner.

Dersom opplysningene stemmer, kan det ta bort noe av presset på de pakistanske sikkerhetsstyrkene som har slitt for å svekke gruppen med nær tilknytning til Al Qaida, men langtidsvirkningene trenger ikke bli store.

Også Hakimullah Mehsuds forgjenger, Baitullah Mehsud, ble drept i et droneangrep. Det skjedde i 2009 og skapte falske forhåpninger om at gruppen kunne nedkjempes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt