– 100 drept i ny syrisk massakre

– Syriske styrker har drept minst 100 mennesker i en massakre i Hamaprovinsen i den sentrale delen av landet i dag, hevder en aktivistgruppe.

Video Flere titalls drept i ny syrisk massakre

Nett-TV: Amatøropptak fra Mazraat Al-Qabeer skal vise skadene etter syriske regjeringsstyrkers angrep onsdag. Reporter: Sidsel Wold.

En talsmann for Det syriske nasjonalrådet sier at det er mange kvinner og barn blant de drepte.

– Rundt 100 døde

– Vi har rundt 100 døde i landsbyene Al-Kubeir og Marzaaf, blant dem er det 20 kvinner og 20 barn, sier Mohammed Sermini til nyhetsbyrået AFP.

Han beskylder regimet for å stå bak drapene.

Norsk-syriske Hannan Albalkhe er medlem av Det syriske nasjonalrådet. Hun sier til VG at 18 familier ble utslettet av diktatorens styrker.

– De brente ned husene, slaktet dem og brente likene, sier Albalkhke.

Opplysningene om tallet på drepte varier noe. Opposisjonsgruppen Det syriske menneskerettsobservatoriet sier at 78 mennesker er drept i området. Minst 12 av de drepte er brent.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Den nye massakren skjedde blant annet på en bondegård der Shabia-militsen, som støtter regimet, gikk løs på dem som var der. De brukte kniver og gevær etter at vanlige styrker hadde beskutt området, sier talsmannen Rami Abdel.

– Det som er sikkert er at svært mange ble drept, blant dem kvinner og barn, sier han, og oppfordrer FN-inspektørene til å reise til området for å undersøke det som har skjedd.

Houla-massakren som bakteppe

For knapt to uker siden ble 108 mennesker drept i en massakre i byen Houla. Størstedelen av verdenssamfunnet la skylden på det syriske regime, som på sin side hevdet at «terrorister» med internasjonal støtte sto bak.

Hensikten skulle, ifølge myndighetene, være å skape grunnlag for en utenlandsk militær innblanding i Syria.

Også den gang var Shabia-militsen sterkt mistenkt for å ha vært delaktig.

SISTE NYTT

Siste nytt