64 mennesker døde etter brann i kjøpesenter i Sibir

MOSKVA (NRK): 64 mennesker er bekreftet døde etter en voldsom brann i kinosalen i et kjøpesenter i Russland. Mange av de døde er barn.

Bilder fra det russiske departementet for krisehåndtering, og Dmitry Suturin.

Brannen på kjøpesenteret i Kemerovo førte til en voldsom røkutvikling. Bilder fra Det russiske krisehåndteringsdepartementet, og Dmitry Suturin.

Den eksplosive brannen brøt trolig ut i en av kinosalene i kjøpesenteret Zimnaja Visjnaja (Vinterkirsebæret) i byen Kemorovo i russisk Sibir søndag ettermiddag lokal tid.

Brannen førte til at taket raste sammen over kinosalene, og den spredde seg etter hvert til store deler av det mer enn 20000 kvadratmeter store kjøpesenteret.

Mange savnet

Mandag morgen sa nestlederen for det russiske departementet for krisehåndtering Vladen Aksenov at 48 personer er bekreftet omkommet. Senere steg tallet til 64.

Samtidig er det uklart hvor mange som er savnet, men myndighetene i Kemerovo sier nå i formiddag at det trolig ikke dreier seg så mange fordi bygningen nå i hovedsak er gjennomsøkt..

Brannen skjedde i fjerde etasje i kjøpesenteret, og det var en voldsom varmeutvikling, med temperaturer opp til 700 grader i følge det lokale brannvesenet.

Brannslokking kjøpesenter i Sibir

Brannen skal ha startet i en kinosal der det ble vist en barnefilm.

Foto: Ho / AFP

Brannvenset i Kemerovo sier mandag formiddag at de nå har kontroll på brannen og at de nå er i gang med det vanskelige arbeidet med å gå gjennom bygningingen.

Skulle se barnefilm

Kjøpesenteret var fullt av barnefamilier som skulle se den amerikanskproduserte barnefilmen Pasific Rim. Kjøpesenteret er også svært populært blant barn i Kemerovo fordi det fantes både en mindre dyrehag der og egne lekeområde.

Det skal ha vært dramatiske scener da foreldre forsøkte å redde seg og sine barn ut av den brennende kinosalen.

Anna Zaretsjneva var en av dem som klarte å komme seg ut med sønnen Daniil. Hun la raskt ut noen bilder av panikken og av kjøpesenteret som står i brann.

Russiske myndigheter har satt i gang full etterforskning etter brannen på kjøpesenteret i Kemerovo, og fire personer skal være anholdt av politiet og sitter nå i forhør. En av dem er eieren av kjøpesenteret.

I hele formiddag har innbyggerne i Kemerovo strømmet til området ved kjøpesenteret og lagt ned blomster og tent lys til minne om alle de som har mistet livet i brannkatastrofen.

Kemerovo er hovedstad i fylket av sammen navn, og ligger i Kuzbassområdet, som er et av viktigste gruveområdene i Russland, 3600 kilometer øst for Moskva.

SISTE NYTT

Siste nytt

Maleren Cathrine Crawfurd i arbeid i sitt atelier i Rio de Janeiro.

Maleren Cathrine Crawfurd i arbeid i sitt atelier i Rio de Janeiro. (Foto: Arnt Stefansen, NRK)

Maleren Cathrine Crawfurd i arbeid i sitt atelier i Rio de Janeiro. (Foto: Arnt Stefansen, NRK)

Norsk kunstner: Laget utstilling om korona – ble selv rammet

RIO DE JANEIRO (NRK): Den norske maleren Cathrine Crawfurd (52) åpnet en prestisjetung utstilling om korona i Rio. Men deretter gikk det ikke helt etter planen.