Gisler reddet ut i Mumbai

Om lag 50 mennesker ble reddet ut av ett av de okkuperte hotellene i Mumbai i dag. En av dem, en polakk, kunne fortelle at det ligger mange døde inne i hotellet.

Gisler på Trident

Frigitte gisler fra Oberoi Trident-hotellet. Hotellet sto i brann i ettermiddag.

Foto: SAJJAD HUSSAIN / AFP

Ved luksushotellet Taj Mahal kom situasjonen under kontroll i kveld, sier indiske myndigheter, men CNN imøtegår dette.

Inne i det andre hotellet, Trident Oberoi, sitter fortsatt mange mennesker fanget.

Samtidig brant det voldsomt i den øverste delen av bygningen.

Fortsatt driver kommandosaoldater gjennomsøking og opprensking i Oberoi-hotellet, der flere mennesker enten skjuler seg på rommene sine eller holdes som gisler av terrorister.

Over sju steder ble angrepet samtidig, og torsdag kveld hadde dødstallet kommet opp i over 125, mens over 300 var såret, ifølge CNN.

Les: - Det var tøft å vere der

Les: - Folk gråter og er redde

HØR: Kristian A. Fossland var i Mumbai sentrum

To-åring reddet i jødisk menighet

Moishe

Den to år gamle Moishe Holzberg som ble reddet. Foreldrene ble tatt som gisler.

Foto: AP

På det okkuperte Chabad-senteret i Mumbai holdes en jødisk rabbi og hans familie fanget. Den israelske ambassaden i India opplyser at mellom 10 og 20 israelere holdes som gisler i byen, kanskje flere.

Fra bygningen, som blant annet huser et jødisk senter, skal sju gisler ha blitt satt fri i løpet av dagen, men israelske myndigheter sier at de israelske gislene ikke er frigitt.

I hovedkvarteret til den jødisk menigheten på senteret, ble den to år gamle sønnen til rabbi Gabriel Holtzberg funnet i live i dag blant døde og sårede.

En av senterets ansatte forteller til den israelske avisen Haaretz at hun bare tok gutten og løp. Hun hadde først gjemt seg på et rom, men kom frem da hun hørte gutten gråte.

Taj Mahal

Redde utenlandske gjester evakueres fra Taj Mahal-hotellet i den indiske storbyen Mumbai.

Foto: STRINGER/INDIA / REUTERS

Tror ikke Al Qaida står bak

Britiske terroreksperter tror ikke Al Qaida står bak angrepene på Mumbai, der ni mål ble angrepet samtidig.

Angrepet likner på tidligere Al Qaida-angrep, men ingen selvmordsbombere ble brukt.

En britisk etterretningsagent sier til nyhetsbyrået AP at han er overrasket over det storstilte terrorangrepet. På forhånd var det ikke kommet opplysninger som kunne tyde på at et slikt angrep var under planlegging.

Video: To gisselsituasjoner fortsatt uløst

– Vi har aktivt overvåket planer i Storbritannia og i utlandet, men det var ingenting som tydet på at noe slikt skulle skje, sier en britisk tjenestemann, som ikke ønsker å bli sitert med fullt navn på grunn av sakens følsomhet.

En annen tjenestemann sier at angrepet ser ut til å ha vært inspirert av ekstremistisk islamistisk ideologi, men at det trolig ikke var satt i verk av al-Qaidas sentrale ledelse.

Britene overvåker 2000

Ettersom Storbritannia er tidligere kolonimakt i India og Pakistan, driver britene nøye overvåking av mistenkte terrorister fra disse land

I Storbritannia alene er over 2.000 terrormistenkte under overvåking.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt