21 omkom i kollisjon mellom buss og tog i Russland

MOSKVA (NRK): 21 mennesker er døde i en kollisjon mellom en buss og et tog øst for Moskva i Russland. Blant de drepte er barn.

Kollisjon mellom tog og buss i Russland

Bussen fra Kasakhstan ble helt ødelagt i sammenstøtet med toget

Foto: Det russiske krisedepartementet / 33.mchs.gov.ru

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax var det ved halv firetiden lokaltid en buss med 56 passasjerer kjørte over en jernbaneovergang ved stasjonen Pokrov i Vladimir fylke øst for Moskva.

Dette skjedde selv om det var rødt signal ved overgangen.

Bussen ble truffet av et tog som var på vei fra St. Petersburg til Nizjnij Novgorod og begynte seinere å brenne, noe som gjorde redningsarbeidet vanskelig.

Flere av de skadde passasjerene var i live da redningsmannskapene kom til, men døde før det var mulig å få dem til sykehus.

Ifølge flere russiske nyhetsbyråer er tallet på døde nå kommet opp i 21, flere av disse skal være barn. Bilder som er tatt av det russiske krisedepartementet viser at bussen nærmest ble smadret i det voldsomme sammenstøtet.

Sammenstøtet mellom toget og bussen i Russland

Også toget fikk skader i sammenstøtet med bussen fra Kasakhstan

Foto: Det russiske krisedepartementet / 33.mchs.gov.ru

Ukjent årsak

Bussen var på vei fra Kasakhstan til Moskva, noe som kan tyde på at den først og fremst fraktet arbeidere og deres familier fra Sentral-Asia til den russiske hovedstaden.

Millioner av immigranter fra de sentralasiatiske landene arbeider i Russland, først og fremst i og rundt Moskva og i de andre store russiske byene.

Det er ikke kjent hvorfor bussen kjørte ut på jernbaneovergangen selv om det lyste rødt, men radiostasjonen Moskvas Ekko spekulerer i om det kan ha vært en feil i motoren på bussen som er årsaken til ulykken.

Russiske myndigheter har satt i gang full etterforskning etter ulykken, som er en av de verste i trafikkulykker i Russland på lang tid.

Trafikkulykke i Russland
19 døde etter tog traff buss i Russland

Flere bilder fra ulykken.

SISTE NYTT

Siste nytt