19-åring omkom eksplosjon i bygård i Wien

En 19 år gammel mann omkom i eksplosjonen som raserte en bygård i Wien i dag. En 48 år gammel kvinne ble funnet i live etter åtte timer i ruinene.

Eksplosjon i Wien

VIDEO: Se dramatikken i Wien.

Letemannskaper har i hele dag lett etter flere mennesker i bygget, melder østerriksk fjernsyn, ORF. 13 mennesker er innlagt på sykehus med skader, og en kvinne er fortsatt savnet, opplyser nødetatene i Wien

Eksplosjon Wien

Skadene på bygården er store etter eksplosjonen.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Årsaken til eksplosjonen er fortsatt uklar, men politiet utelukker ikke at det kan være snakk om en gasseksplosjon.

Lørdag ettermiddag, hele fem timer etter eksplosjonen, ble en 19 år gammel mann funnet med livstruende skader. Ikke lenge etterpå ble han erklært død, melder OE24. En 50 år gammel kvinne ble sendt til sykehus med alvorlige skader. For de øvrige skadde skal tilstanden være mindre alvorlig.

Like før klokken 18 opplyste en talskvinne for Wien-politiet at 48 år gammel kvinne ble funnet i tilsynelatende god form under store mengder bygningsmasse, etter å ha vært savnet i åtte timer. Kvinnen virker bare å være lettere skadd, men er sendt til sykehus for kontroll.

– Kraftig trykkbølge

– Det kom et voldsomt brak og en kraftig trykkbølge, sier en av beboerne. Han sier at han kom seg ut så fort han kunne.

Ifølge politiet er det de to øverste etasjene i bygården som er mest ødelagt. Redningsarbeidet pågår fremdeles. Politi og brannvesen er på stedet med store kraner og forsøker å løfte vekk vrakgods, men arbeidet er vanskelig fordi det er fare for at mer av bygget skal rase sammen.

Ukjent årsak

– Så langt er fem personer funnet lettere skadd, to av dem er sendt til sykehus for behandling, sa polititalskvinne Adina Mircioane til østerrikske medier lørdag formiddag.

Øyevitnet Ted Knops (32) sammenligner det som skjedde med en science fiction film, når noe trenger gjennom en vegg.

– Det var en sky av støv, og det var mange mennesker som skrek mens de sprang unna, sier Knops til nyhetsbyrået AP.

Eksplosjon Wien

En bil har blitt delvis begravet av murstein.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt