146 politifolk skadd i Rostock

146 politifolk er blitt såret i sammenstøtene med voldelige demonstranter i byen Rostock, opplyser en talsmann for politiet.

 

Rostock
Foto: DANNY GOHLKE / AFP

Blant de sårede er 18 svært alvorlige skader, ifølge politiet. tilsammen er 17 demonstranter pågrepet, melder nyhetsbyrået AP.

Kastet brannbomber

Tallet på demonstranter nærmere 30.000. Det som begynte som en fredelig demonstrasjon har utartet til et kaos. Opprørspolitiet har i ettermiddag måttet hanskes med minst 500 voldelige utbrytere fra demonstrasjonen.

Ved 15.30-tiden startet steinkastingen, og litt senere ble den første politimannen overfalt med kniv, melder Die Welts nettutgave.

Det ble også kastet brannbomber, stokker, flasker og fyrverkeri mot politiet, som svarte med å gyve løs på demonstrantene med tåregass, batonger og vannkanoner.

Uventet

– Vi hadde ikke regnet med denne situasjonen, sier Werner Rätz, som er en av arrangørene av hoveddemonstrasjonene i Rostock. En annen representant for arrangørene, Manfred Stenner, sier at politiet ikke kan lastes for sammenstøtene.

– Politiet holdt seg til sin dempede linje. Jeg har en viss forståelse for at politiet nå ser annerledes på det, sier Stenner.

 

Er du i området? Send MMS-bilde eller mobilvideo til NRK Nyheter!

Rätz mener til sammen 80.000 mennesker deltok i lørdagens demonstrasjon i havnen i Rostock, mens politiet anslår tallet å være om lag 25.000.

– Jeg tror arrangørenes anslag er riktigere. Hele byen er preget av demonstranter. Tusener er her for å demonstrere fredelig, sier leder Marte Nilsen i Attac Norge til NTB på telefon.

 

Hærverk

De første butikkene har også meldt om hærverk. En bank har fått et vindu knust og også på en bussholdeplass er et vindu knust.

"G8 - god natt"

Politiet tror at dette bare er begynnelsen. Pøblene har også angrepet et hotell hvor en del av den amerikanske delegasjonen bor.

De lovlige demonstrantene har forholt seg roligere.

"La oss ikke miste håpet. La oss alltid være aktive. Ved å stå sammen klarer vi å ha innflytelse på verdens makthavere"  

og "G-acht gute Nacht" (G8 - god natt) ropte demonstrantene.

Forbundskansler Angela Merkel er vert for lederne for verdens rikeste land, blant dem USAs president George W. Bush, som kommer til toppmøtet neste uke.

  Europamedarbeider Knut Magnus Berge  Hør

 

 

 

SISTE NYTT

Siste nytt

Kan ha lurt Hamas med psykologisk krigføring, men det avviser Israel

Natt til fredag meldte det israelske forsvaret at de var på vei inn i Gaza med bakkestyrker. Det var ikke riktig, men Hamas-lederne kan ha blitt lurt inn i en dødelig felle.