14 åring arrestert for å danse på gaten i Saudi-Arabia

Tenåringen ble pågrepet for «umoralsk opptreden» etter at en video der han danser i gaten i Saudi-Arabia tok av på nettet.

Laster Twitter-innhold

Iført shorts, en stripete T-skjorte og hodetelefoner går en 14 år gammel gutt halvveis over et fotgjengerfelt i Jeddah i Saudi-Arabia. Midt i gaten stopper han opp, smiler og begynner å danse til den populære låten fra 90 tallet «Macarena» av Los Del Rio.

Bilene står stille mens gutten vrikker på rumpen og danser i 45 sekunder. Guttens opptreden filmes og legges deretter ut på nettet. Ifølge Sky News ble videoen lagt ut i juli 2016.

Videoen er delt av flere tusen på nettet og denne uken gikk politiet til aksjon. De har arrestert gutten for «umoralsk offentlig opptreden» og for å ha hindret trafikken.

Det er ifølge The Guardian ikke klart hvor gutten kommer fra og om han er formelt siktet.

Helt eller umoralsk

På sosial medier er meningene om gutten delte. Noen hyller han som en helt mens andre fordømmer det han gjorde som umoralskt.

Tidligere denne måneden arresterte politiet i Saudi-Arabia sangeren Abdallah Al Shahani fordi han brukte «dab» bevegelsen i et danseopptreden på en scene.

Laster Twitter-innhold

Dabbing har sin opprinnelse fra hiphop-kultur og foregår ved at man gjentatte ganger lener hodet i armkroken som om man skal nyse. Samtidig skal den motsatte armen strekkes rett ut til siden og danne en parallell linje med underarmen som man lener hodet mot.

Denne formen for dans er forbudt i Saudi-Arabia fordi myndighetene mener den oppmuntrer til bruk av narkotika. Sangeren er nå satt fri fra politiets varetekt og har beklaget på Twitter at han utførte dansebevegelsen.

Laster Twitter-innhold

«Jeg ber om unnskyldning til vår respekterte regjering og til mitt publikum for at jeg utilsiktet og spontant utførte dansebevegelsen på Taif festivalen. Vennligst aksepter min unnskyldning,» skriver sangeren på Twitter.

Innbyggerne i Saudi-Arabia er blant de mest aktive brukerne av sosiale medier i den arabiske verden. De bruker internett for å få ut sine meninger og delta i debatter i det dypt konservative samfunnet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt