Hopp til innhold

Kvinne dømt til 11 års fengsel for tvitring om Kuwaits emir

En kvinne er i Kuwait dømt til 11 år i fengsel etter at meldinger hun la ut på Twitter ble funnet fornærmende mot landets emir.

Emir Sheikh Sabah

Kritikk mot emir Sabah al-Ahmad al-Sabah i Kuwat blir sett på som en statsforbrytelse og kan gi opptil fem års fengsel. Regimet i landet har slått hard ned på twitterkritikk de siste månedene.

Foto: STEPHANIE MCGEHEE / Reuters

Kvinnen skal også ha oppildnet til å styrte regimet i landet, melder nyhetsbyrået AFP, som har fått tilgang til dommen.

Huda al-Ajmi ble funnet skyldig på tre punkter for fornærmelser mot emiren av Kuwait, Sabah al-Ahmad al-Sabah, for å ha oppfordret til å styrte regimet og for å ha misbrukt mobiltelefonen sin.

Første kvinne

Hun ble dømt til fem års fengsel for de hver av to første punktene, og fikk ett år for mobiltelefonmisbruket. Huda al-Ajmi har hele tiden benektet skyld i saken.

Lederen for menneskerettighetsorganisasjonen Kuwait Society for Human Rights, Mohammad al-Humaidi, bekreftet også dommen på Twitter.

Al-Amji blir ifølge AFP dermed den første kvinnen som må i fengsel i Kuwait for bruk av Twitter etter å ha mottatt den hardeste straffen noensinne for regimekritikk på internett i landet.

Slår hardt ned på kritikk

Regimet i Kuwait har slått hardt ned på twitterkritikk siden oktober i fjor, og al-Ajmi er bare den siste i en lang rekke kuwaitiske twitterbrukere som har måttet møte i retten for meldinger de har lagt ut på det sosiale nettstedet.

Ungdomsaktivisten Rashed al-Enezi har vært fengslet siden januar for twittermeldinger som ble funnet fornærmende mot emiren. Han soner en dom på 20 måneders fengsel og venter på to andre rettssaker hvor han er siktet for lignende tilfeller.

I april ble opposisjonspolitikeren Mussallam al-Barrak dømt til fem års fengsel for uttalelser han kom med i en tale i oktober i fjor. Også disse uttalelsene ble ansett som fornærmende mot emiren.

Dommen førte til store protester fra opposisjonelle aktivister og ble fordømt av menneskerettighetsgrupper verden over.

Kritikk mot emiren blir sett på som en statsforbrytelse og kan gi opptil fem års fengsel.

SISTE NYTT

Siste nytt