NRK Meny
Normal

Minst 100 mennesker funnet drept i Bangui

Minst 100 mennesker er funnet drept i og rundt en moské i hovedstaden Bangui i Den sentralafrikanske republikk.

FNs sikkerhetsråd støtter en militær intervensjon i Den sentralafrikanske republikk. Styrken som skal sendes er på rundt fem tusen mann.

54 av de drepte ble funnet liggende i moskeen PK5. De var blitt drept med kniver og skytevåpen, melder nyhetsbyrået AFP.

I tillegg til de døde i moskeen, talte journalister minst 25 døde i gatene rundt.

Samtidig melder Leger uten grenser om minst 50 døde på et likhus i hovedstaden. Situasjonen er uklar i Bangui, og det er mulig at noen av de døde er blitt talt to ganger.

Rapportene fra Den sentralafrikanske republikk går ut på at det i dag har vært de hardeste kampene i hovedstaden på flere måneder.

Sikkerhetsrådet godkjente maktbruk

Rett etter at meldingen om de 80 døde ble kjent, godkjente FNs sikkerhetsrådet at franske og afrikanske tropper får bruke makt for å beskytte sivile.

Sikkerhetsrådet har også innført en våpenembargo mot landet og ba FN om å forberede en mulig fredsbevarende styrke til landet.

Frankrike har allerede 600 soldater i landet og planlegger å øke antallet til 1.200.

I dag ble 250 av de franske soldatene plassert på spesielt viktige steder i hovedstaden i et forsøk på å ivareta sikkerheten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Soldater fra Seleka-militsen

Soldater fra Seleka-militsen på patrulje i Bangui i dag. Seleka-militsen var tidligere opprørere. men overtok makten i hovedstaden Bangui tidligere i år.

Foto: Emmanuel Braun / Reuters

Frykt for folkemord

Helt siden de muslimske opprørerne tok over makten i Den sentralafrikanske republikk i mars i år har det vært en økende voldsspiral i landet.

Maktovertakelsen førte til en serie gjengjeldelsesangrep fra ulike religiøse grupper, noe som har skapt frykt for folkemord.

– Landet er på randen av folkemord, sa Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius for noen dager siden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt