NRK Meny
Normal

- Viktig signal fra Norge

Flere land bør følge Norge og anerkjenne den nye palestinske samlingsregjeringen, sier palestinernes ambassadør til Norge, Yasir Najjar.

Yasir Najjar
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Najjar mener det er svært viktig å få støtte til den første palestinske samlingsregjeringen.

Han sier også at Norges raske reaksjon på opprettelsen av denne regjeringen er et viktig signal til andre vestlige land. 

Norge bidrar med dette til at de palestinske myndighetene blir mindre isolert, påpeker han.

HØR Odd Karsten Tveit: En logisk konsekvens

Senere i dag møter statssekretær i UD Raymond Johansen statsminister Ismail Haniyeh fra Hamas, og også han håper at budskapet fra Norge blir hørt.

Møtet skal finne sted i Gaza by, og Johansen skal også møte palestinernes utenriksminister Ziad Abu Amr.

HØR Raymond Johansen: Klar til å gjenoppta kontakt

Israelerne støtter kontakt

En meningsmåling som ble offentliggjort i dag, viser at et flertall av israelerne er uenig med sine egne politiske lederes beslutning om ikke å ha kontakt med den nye palestinske regjeringen, men de er delt i sitt syn på hvem regjeringen bør snakke med.

I målingen sa 39 prosent at regjeringen bør snakke med hele den nye palestinske koalisjonen, som består av islamistiske Hamas og mer moderate Fatah. 17 prosent mener Jerusalem-regjeringen bare bør ha kontakt med Fatah.

Også tidligere har meningsmålinger vist at israelere flest er mer fleksible i sitt syn på ulike sider ved fredsarbeidet enn skiftende regjeringer, skrev nyhetsbyrået AP mandag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt