NRK Meny
Normal

- Still sønnen min for retten

Faren til terrormistenkte Anwar al-Awlaki beskylder amerikanske myndigheter for ulovlig å ha utstedet en drapsordre på sønnen.

Anwar al-Awlaki

Anwar al-Awlaki er lagt til på USAs drapsliste etter han er satt i forbindelse med flere terrorforsøk mot USA.

Foto: Muhammad ud-Deen / Scanpix/AP

Regjeringen til president Barack Obama har lagt Anwar al-Awlaki på drapslisten, flere måneder etter at han ble satt i forbindelse med flere terrorforsøk mot USA.

Men hans far, Nasser al-Awlaki, sier til den britiske avisen The Times at USA burde ta sønnen til retten dersom de mener han er skyldig.

Bør for retten, ikke jaktes av drone

Nasser al-Awlaki sier også at han har tatt kontakt med både jemenittiske og amerikanske advokater for å forhindre at agenter fra regjeringen eller CIA skal ta livet av sønnen uten en rettskraftig dom.

– Det USA gjør er et brudd på den amerikanske grunnloven, sier Nasser al-Awlaki til The Times fra Jemes hovedstad Sanaa.

– Dersom Anwar har gjort noe galt bør han stilles for retten, ikke jaktes av en drone, legger faren, som er en moderat politiker og universitetsprofessor i Jemen, til.

Fort Hood og flysprengning

Anwar al-Awlaki holder nå til i Jemen, og ble i fjor kjent da han ble satt i forbindelse med major Nidal Hassan, som drepte 13 personer i en massakre på en militærbase i Fort Hood i Texas . Han er også satt i forbindelse med en nigeriansk student som forsøkte å sprenge et amerikansk fly i romjulen .

I april sa en amerikansk tjenestemann at Obama-regjeringen hadde godkjent drap på Anwar al-Awlaki etter at etterretningen hadde konkludert at han var direkte involvert i terrorplaner mot USA.

I juli sa den amerikanske regjeringen at Anwar al-Awlaki var en viktig leder for Al Qaida på arabiske halvøyen, og ga ham dermed plass på listen over terrorister. Alt Anwar al-Awlaki eier i USA ble dermed tatt av myndighetene og det ble ulovlig å handle med ham.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt