Hopp til innhold

Al Qaida åpner engelsk nettside

Terrororganisasjonen Al Qaida promoterer nå den kommende åpningen av en egen engelsk nettside kalt «Inspire».

Anwar al-Awlaki

Anwar al-Awlaki skal bidra på Al Qaidas engelskspråklige nettside.

Foto: Muhammad ud-Deen / Scanpix/AP

En av de første bidragsyterne til «Inspire» skal være Anwar Al Awlaki, den amerikanskfødte muslimske presten som er mistenkt for å ha deltatt i flere terrorangrep mot USA.

Oppfordrer til drap på amerikanere

Awlaki er lenket til tre av 11. september-flykaprerne , angrepet på militærbasen Fort Hood , kapringsforsøket om bord i et Air Delta-fly i desember og det mislykkede angrepet på Times Square i New York tidligere i år.

Al Qaida-nettsiden vil gi Awlaki en ny plattform der han kan holde kontakten med sine følgesvenner, skriver Fox News. Awlakis egen nettside ble stengt etter skytingen på Fort Hood i november, trolig av amerikanske myndigheter.

Awlaki har tidligere oppfordret til drap på amerikanske soldater og etterretningsoffiserer i utlandet, og nylig også oppfordret til drap på sivile borgere fra USA.

Enklere kommunikasjon mellom terrorister

Siden massakren på Fort Hood har Awlaki sendt ut en håndfull uttalelser, og i en av dem kritiserer han Obamas regjering for ikke å gi fra seg all informasjon. Blant annet kritiserer han USA for ikke å ha frigitt e-postutvekslingen mellom ham selv og Nidal Hasan, som utførte drapene på Fort Hood.

Amerikanske myndigheter holdt denne uken et sikkerhetsseminar i Aspen, Colorado, der det ble lagt stor vekt på terroristenes muligheter til å holde kontakten gjennom Internett.

Ifølge Fox, som var til stede på konferansen, var Awlaki hyppig nevnt.

SISTE NYTT

Siste nytt