NRK Meny
Normal

- Obama kan ikke forsvare landet

John McCain prøver å skifte tema i valgkampen, fra økonomi til USAs sikkerhet.

McCain
Foto: Logan Mock-Bunting / Scanpix/AFP

Samme dag som Obama med halvtimes reklameinnslag på TV bombarderte velgerne med sitt budskap, forsøkte McCain å komme på offensiven ved å advare det amerikanske folk mot truende farer.

I en tale i Florida - hvor også Barack Obama driver valgkamp - tok han opp velkjente temaer:

Han beskyldte Obama for å føre en politikk som fører til nederlag for USA i Irak. Han sa også at Obama ikke er egnet til å forsvare landet mot terror.

Barack Obama i NC

- Barack Obama ikke egnet, ifølge McCain.

Foto: Scanpix/AFP

Skifte tema

Etter uker med økonomi som hovedtema i valgkampen, ville McCain trolig rette oppmerksomheten mot det han kan best: utenrikspolitikk og sikkerhetspolitikk.

Veteranen fra Vietnam-krigen mener Obama ikke har de egenskapene som trengs til å være USAs øverstkommanderende i en farlig tid.

Truende farer

McCain sa at mens amerikanere flest naturlig nok er opptatt økonomi, må de være oppmerksom på farer som truer.

Bill Clinton: Obama er USAs fremtid

- Når terroristene fortsatt planlegger angrep, står millioner av liv i fare, sa McCain, som mente Obama ikke vil være i stand til å håndtere slike kriser.

-Spørsmålet er om dette er mannen som kan forsvare USA mot Osama bin Laden, mot Al Qaida og andre trusler. Han har ikke kommet med noe bekreftelse på det, sa McCain.

Arr som bevis

- Og nå håper Obama at amerikanerne midt oppe i finanskrisen skal glemme det som står på spill i Irak - den katastrofen og den tragedien som kommer hvis USA trekker seg ut etter et nederlag, sa McCain.

McCain trekker ofte fram sin tid som soldat og krigsfange for å vise at han kjemper for det han tror på.

- Jeg har arrene som bevis, har han sagt flere ganger i valgkampen.

Det gjenstår å se om budskapet når fram. Fortsatt mener amerikanere flest at økonomi er den viktigste saken i valgkampen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt