Rødskjortene: – Militæret bruker skarpskyttere

Hæren innrømmer at de har plassert ut skarpskyttere i Bangkok, men avviser beskyldningene om at disse har skutt mot demonstrantene.

Lørdag fortsatte kampene mellom hæren og demonstrantene som krever nyvalg i Thailand. Og etter fredagens beskyldninger om at en snikskytter hadde skutt tidligere generalmajor Khattiya Sawasdipol i hodet, har det kommet stadig flere beskyldninger fra demonstrantene om at hæren bruker skarpskyttere også mot «vanlige» demonstranter.

Les også: Åtte til drept i Bangkok i dag
Les også: Ti drept, minst 125 såret i Bangkok
Les også: Sender inn panservogner i Thailand

Dette har blitt kategorisk avvist av de militære myndighetene.

«Live firing zone»

Det som imidlertid er sikkert, er at hæren allerede torsdag plasserte ut skarpskyttere rundt områdene der de såkalte rødskjortene har forskanset seg.

De har også sperret av området med piggtråd og hengt opp skilter med påskriften «Live firing zone». De har også gitt klar beskjed om at de vil skyte mot folk som befinner seg i sonen. Dette for å hindre folk i å slutte seg til demonstrantene.

Video THAILAND-RED-160410-WW_MXF_Innboks.MP4

Rødskjorte-ledere unnslapp politiet i Thailand

Ifølge nyhetsbyrået AFP har tumultene i den thailandske hovedstaden så langt kostet 16 mennesker livet. 141 skal ha blitt skadet i sammenstøtene mellom demonstranter og myndigheter.

Skal rydde området

Lørdag kom også meldingen om at hæren har uttalt at de har planer om å rykke inn i området som holdes av demonstrantene.

Video Opptøyene i Bangkok fortsetter

Opptøyene i Bangkok fortsetter

Talsmannen Sunsern Kaewkumnerd i den thailandske hæren har bekreftet at det foreligger planer om å rykke inn, men hæren har ikke gått ut med noen tidsangivelse for når dette vil finne sted.

SISTE NYTT

Siste nytt