- Hun var en sprudlende jente

Rektoren ved skolen Martine Vik Magnussen (23) gikk på, er sjokkert over at hun er funnet drept.

Aldwyn Cooper

Rektor Aldwyn Cooper ved Regent's College.

Foto: NRK

Politiet i London bekreftet i dag at kvinnen som ble funnet drept i går, er den savnede norske studenten Martine Vik Magnussen.

Martine Vik Magnussen

Martine Vik Magnussen.

Foto: Privat

Den 23 år gamle studenten forsvant natt til fredag, og ble sist sett på det populære utestedet Maddox i London sentrum torsdag kveld.

Da hun fortsatt ikke hadde kommet hjem lørdag, meldte romvenninnene henne savnet.

Funnet i kjelleren

Vik Magnussen ble funnet av etterforskere fra Scotland Yard i går, i et kjellerrom i en boliggård ikke langt fra utestedet. Politiet tok seg inn i en leilighet i Great Portland Street da de søkte etter henne.

Hun ble ble funnet delvis skjult under rester av bygningsmaterialer i kjelleren, og politiet sier de tror 23-åringen ble drept i en leilighet i første etasje i bygningen.

Les: Ung norsk kvinne savnet i London

Rektor sjokkert

Martine Vik Magnussen var student ved den presistjefylte skolen Regent's College, som ligger bare et steinkast fra der hun ble funnet drept.

I et intervju med NRK, sier rektor Aldwyn Cooper ved skolen, at alle ved skolen er svært sjokkerte over hva som har skjedd.

- Det er første gang noe slikt skjer med noen ved skolen vår, og folk her er veldig lei seg. Martine var en skarp, sprudlende og smart ung kvinne, og dette er en stor tragedie for familien og ikke minst seg selv.

Se i nett-tv: Medstudenter og ansatte rystet

Etterlyser mann med arabisk utseende

En kilde sier ifølge NTB at Vik Magnussen og venninnene pleide å gå ut med rike arabere i London, og at de også var sammen kvelden hun forsvant.

Les: - Venner av savnede er forsvunnet

Politiet sier de etterlyser flere personer i forbindelse med dødsfallet, blant annet en mann av arabisk utseende som var sammen med Vik Magnussen på utestedet Maddox.

Maddox Club

Maddox Club

Foto: Fredriksen, Nina Katinka / SCANPIX

Ifølge NTB mener politiet at den 26 år gamle mannen kan ha forlatt utestedet sammen med Vik Magnussen.

Politiet har sendt ut en etterlysning til alle flyplassene, men frykter at han allerede har forlatt landet.

Nett-TV: Venn skal ha forlatt England

- Tragisk tap

Etterforskningsleder Jessica Wadsworth sier politiet bistår Vik Magnussens familie, som har reist til London.

- Dette er et tragisk tap av en ung kvinnes liv. Hun kom til London for å studere og hadde hele livet foran seg. Hun var en veldig populær ung kvinne med mange venner, og hadde en livlig personlighet. Hennes familie i London får støtte av politiet i denne forferdelige stunden, sier Wadsworth.

London

I denne bygningen ble den 23 år gamle norske kvinnen funnet drept.

Foto: Fredriksen, Nina Katinka / SCANPIX

London-politiets drapsavsnitt har satt i gang en etterforskning, men sier at ingen er arrestert foreløpig.

- Politiet ber om informasjon i forbindelse med drapet på en 23 år gammel norsk student, som ble funnet ved en bolig i London sentrum, opplyser London Metropolitan Police til NRK.

Politiet i London ber om at vitner og alle som kan ha relevant informasjon tar kontakt på (0044) 20 8358 0300.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt