NRK Meny
Normal

Sykler i gang årets TV-aksjon

På dagen en måned før selve TV-aksjonsdagen, som i år er 19. oktober, tråkket syklister rundt om i landet i gang oppkjøringen til årets innsamlingsaksjon.

Arve Ulateig

Arve Ulateig har vært ildsjel for sykkeldagene siden de første gang ble arrangert i 2006.

Foto: Steg for Steg

”Sammen på sykkel” er et initiativ hvor Blå Kors-virksomheter seks steder i landet markerer at man går inn i den avgjørende fase når det gjelder å skaffe bøssebærere og skape goodwill for årets tema, opplyser Lars Almåsbakk.

Han er leder i Blå Kors’ fritidsprosjekt Steg for Steg og står for koordineringen av sykkeldagene.

Barn som lider

- Hensikten er å gi folk en fin opplevelse i frisk luft og godt fellesskap, og samtidig markere at organisasjonen nå går inn i innspurten til aksjonsdagen, sier Almåsbakk.

- Ingen skal være i tvil om at årets tema er barn og unge som lider under voksnes rusmisbruk, og det gjelder å få med så mange bøssebærere som mulig for å samle inn penger, sier han.

"Sammen på trehjulssykkel"

I Ålesund ble det arrangert ”Sammen på trehjulssykkel”, en skikkelig familiedag med underholdning for de minste, forteller han. Også i Oslo, Sarpsborg, Drammen og Vennesla har det vært arrangert sykkeldag med konkurranser, auksjoner, loddsalg og musikk.

”Sammen på sykkel” avsluttes i Trondheim to uker før aksjonsdagen.

Fra bruker til leder

- Inspirasjonen til ”Sammen på sykkel” kommer fra Arve Ulateig som har gått fra bruker til aktivitetsleder i Steg for Steg. Han ledet i 2006 en tre ukers sykkelstafett fra Bergen til Oslo i Blå Kors-regi, forteller primus motor for sykkeldagene, Lars Almåsbakk i Steg for Steg.

Denne gangen nøyde Arve Ulateig seg med en kortere etappe, og ledet en frisk tur langs Akerselva i Oslo der han hadde med seg mange frivillige brukere fra Steg for Steg.

Aksjonsleder Harriet Rudd og barna hennes

Aksjonsleder Harriet Rudd holdt appell på sykkeldagen i Oslo og hadde med døtrene Agnes (t.v.) og Signe.

Foto: Steg for Steg

Med i feltet var alle generasjoner og aldersgrupper, fra Signe på to til Oddvar Omland på 85. Underveis oppildnet aksjonsgeneral Harriet Rudd til bøssebærerinnsats 19. oktober.

Blå Kors-sentre

Torild Kind fra Bragernes Behandlingssenter forteller om glede og samhold blant syklistene i Drammen og gode samtaler med folk på gata i sentrum.

- Det ser ut til at mange støtter opp om årets TV-aksjonen og Blå Kors sin gjerning, sier hun. En av dem er tidligere OL-deltaker Rune Høydahl, som syklet i front i Drammen.

Arrangementene er et samarbeid mellom Blå-Kors-sentrene Kullåssenteret i Sarpsborg, Bragernes Behandlingssenter i Drammen, Loland Behandlingssenter i Vennesla, Steinvågen Bosenter i Ålesund, Lade Bahandlingssenter i Trondheim og fritidstilbudet Steg for Steg i Oslo, opplyser Lars Almåsbakk.

Les mer om fritidstilbudet Steg for steg