NRK Meny
Normal

Per Fronth årets aksjonskunstner

Bildekunstneren Per Fronth er valgt som årets TV-aksjonskunstner. Han gir 100 trykk av et av sine bilder til TV-aksjonen Blå Kors. Den totale verdien av gaven er hele 580 000 kroner.

Vannliljer archipelago
Foto: Per Fronth

Verket blir trykket ved Kristiansand Grafiske Verksted og motivet viser en gruppe unge jenter. Trykket har blitt gitt tittelen " vannliljer archipelago" og størrelsen er 50 x 60 cm.

Det er en glede for meg å kunne bidra. TV-aksjonen løfter hvert år viktige temaer frem i lyset.

Per Fronth

TV-aksjonen Blå Kors har som mål å hjelpe barn og unge som lider under voksnes rusmisbruk. Mange barn som vokser opp i familier med rusmisbruk, får ofte ikke tilstrekkelig omsorg og må i mange tilfeller ta på seg de voksnes oppgaver og ansvar. TV-aksjonen Blå Kors skal bidra til at disse barna får en bedre oppvekst og et bedre utgangspunkt for voksenlivet.

- Det å kunne få hjelpe til på min måte er en anledning jeg ikke kan la gå fra meg, sier årets TV-aksjonskunstner Per Fronth.

Midlene fra TV-aksjonen Blå Kors skal gå til en rekke ulike prosjekter i og utenfor Norge. Prosjektene som mottar midler fra TV-aksjonen Blå Kors, er behandlingstilbud og tiltak som ellers ikke ville blitt realisert.

Inviterer barn til å delta
Det valgte TV-aksjons bildet trykkes i disse dager. I den forbindelse har Per Fronth invitert barn som er i behandling hos Loland behandlingssenter til å delta. Barna skal hjelpe til med trykkingen av TV-aksjons bilde og i tillegg får de prøve å trykke sine egne tegninger.

Takknemmelig
- Vi er svært takknemmelig for gaven som Per Fronth vier TV-aksjonen, og ikke minst er vi stolt over å presentere han som årets TV-aksjonskunstner. Bildene skal distribueres til TV-aksjons apparatet i hele Norge, de skal benyttes til å premiere engasjement og giverglede- sier Harriet Rudd, leder for TV-aksjonen Blå Kors.

NRKs TV-aksjon er verdens største dugnad der 100 000 bøssebærere besøker landets 1,8 millioner husstander. Årets aksjon går av stabelen 19. oktober og vil bli et felles stort løft for å gi flere barn mulighet til bare å være barn.