Hopp til innhold

TV-aksjonens helter

Hvert år går 100.000 bøssebærere årets viktigste søndagstur. I år har de kanskje bestefaren sin i tankene når de banker på døra.

Bøssebærer

Bøssebærerne er avgjørende for TV-aksjonen. De samler inn over halvparten av pengene ved å banke på landets mange dører. Du kan også bli bøssebærer.

Foto: Nasjonalforeningen for folkehelse

Kari Bucher

Kari Bucher er aksjonsleder i TV-aksjonen 2013.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

– Bøssebærerne er heltene i TV-aksjonen. At 100.000 bøssebærere er ute for å banke på 2,2 millioner dører i løpet av to timer en søndag i oktober er helt unikt.

De er avgjørende for at vi skal får en vellykket innsamlingsaksjon, sier Kari Bucher som er aksjonsleder for TV-aksjonen 2013.

Bøssebærere samler inn halvparten

Bøssebærer for Leger uten grenser

Bøssebærer for Leger uten grenser.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Årets TV-aksjon går til Nasjonalforeningen for folkehelse og deres demenssak. I fjor ble det samlet inn nesten 200 millioner kroner til Amnesty. I rekordåret 2007 ble det samlet inn 238 millioner kroner til «Sammen for barn». Over halvparten av de innsamlede midlene til en TV-aksjon kommer fra bøssebærere.

– Hvem er bøssebærerne?

– Bøssebærere er ofte mennesker som synes det er viktig å bidra til et godt formål. De er opptatt av å ta vare på dugnadsånden og TV-aksjonen som en lang og fin tradisjon, sier Bucher.

Bli bøssebærer – hils på naboen

Søndag den 20. oktober banker verdens største dugnad på døra de igjen. Er du over 18 år, kan også du bli bøssebærer. Aller helst skal du gå i nærheten av der du bor.

– Ved å gå med bøsse opplever du hyggelig sosialt samvær, du får anledning til å hilse på naboene dine, noen du kjenner fra før av, og kanskje treffe nye. Kanskje de er ekstra engasjert i årets tema, eller de går for den store tradisjonen og dugnaden, sier Kari Bucher til NRK.no.

LES OGSÅ: Dette er TV-aksjonen i NRK