Trønder tok etappe-seier i Frankrike

Adrian Aas Stien syklet inn til seier på den første etappen av det prestisjefylte etapperittet Tour de Bretagne i Frankrike lørdag.

Adrian Aas Stien

Adrian Aas Stien gikk helt til topps i den første etappen i Frankrike.

Foto: Frank Wøien Mo / Team Joker

22-åringen fra Trøndelag signerte kontrakt med Team Joker høsten 2014, og dette er hans første sesong som fulltidsutøver dette nivået.

– Det er veldig gøy at Adrian lykke med en gang. Vi hadde sett for oss at han ville bruke i alle fall ett år på å tilpasse seg den ligaen han nå har rykket opp til. Han er rett og slett et kjempetalent, sier sportsdirektør i Team Joker, Svein Erik Vold til NRK.

​Klubb med prestisje

Team Joker en klubb med mange meriterte syklister på laget. Blant annet startet både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff for Team Joker, og siden oppstarten i 2005 har åtte rytter fra klubben signert proffkontrakter.

Dette er første året Adrian Aas Stien deltar med Team Joker. Helt frem til 2014 syklet nemlig trønderen for sykkelklubben T. V. K-sykkel.

– Jeg blir så glad når jeg hører at han lykkes, han er en veldig dedikert rytter som fortjener å få det til, sier leder i T. V. K-sykkel Anne Sophie Hunstad til NRK.

Hun forteller at gjennombruddet for 22-åringen kom for fullt i fjor.

Tøft ritt

Pappa og tidligere sportslig leder i T. V. K-sykkel, Hans Ole Stien, er stolt over hva sønnen har fått til.

– Han har tatt steget opp i nivå veldig raskt, og vi som foreldre er så klart imponert. Dette er veldig artig, sier Stien til NRK.

Tour de Bretagne er et syv dager langt etapperitt. Å vinne første etappe her ikke hverdagskost for Team Joker.

– Det er flott for å oss å starte med en seier. Vi er at de beste lagene der nede vil jeg påstå, med en enorm kjøretyngde i de sju som deltar for oss. Det er også fint for Adrian som sitter fint i det med en seier fra start, forklarer Vold.

I søndagens etappe sykler dermed talentet fra Trøndelag med gul ledertrøye.