Tøffe tider i kvinnefotballen

Fotballagene Trondheims-Ørn og Kattem i Trondheim fortviler over lisenskravene fra fotballforbundet.

Hodeduell2.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Styreleder i Trondheims-Ørn, Anne Sophie Hunstad, sier de korte fristene og de strenge kravene til bane og fasiliteter skaper en vanskelig situasjon for klubbene.

- Ved å holde så rigid på kravene og ikke gi mer dispensasjon blir det veldig tøft for toppserielagene. På de stedene der man ikke har godkjente arenaer må man ute å leie arenaer og det koster mye penger, sier Hunstad.

Dispensasjon i årevis

Trondheims-Ørn har i mange år hatt dispensasjon fra fotballforbundet for å kunne spille på banen sin på Lade.

Verken størrelsen på tribunen, eller fasiliteter som garderobe og toalett, innfrir kravene for eliteserielagene. Nå har NFF strammet inn kravene og Ørn må derfor leie Lerkendal når de skal spille kamper.

Hunstad sier de lenge har jobba for andre alternativ.

- I årevis jobba vi for et alternativ på Rosenborg uten å lykkes. Så prøvde vi å finne en løsning på Lade, men det gikk heller ikke. Det er ikke så enkelt, sier Hunstad.

- Må få utvikling

Synnøve Tverrlid er leder for toppfotballkomiteen for kvinner i Norges Fotballforbund. Hun sier kravene blir stramma inn for å få fart på satsinga i kvinnefotballen.

- Lisens er et verktøy for å få utvkling, og vi håper at Kattem og Trondheims-Ørn får til et samarbeid med det offentlige eller private investorer for å få til gode anlegg som de kan spille god toppfotball på, sier Tverrlid.