Slik kler du deg kult i kulda

Hvis du ikke er redd for å skille deg ut, kan du bli en moteløve i vinterkulda.

Eileen Kvaale Røst

Eileen liker store luer på vinteren.

Foto: Erik Waatland

Han er kjent fra Trekant-serien på NRK og hun fra blant annet Glamourjentene på TVNorge. Sammen skal de hjelpe oss å finne ut hvilke klær som ser bra ut på vinteren.

Eileen Kvaale Røst når ofte til topps på skjønnhetskåringer. Hun synes det er viktig at klærne matcher, ser bra ut og er inne i tiden.

– Det kan være en utfordring å kle seg bra, men samtidig være varm. Derfor er det bra at det finnes så mye varme klær der ute, som også er på moten, sier Eileen.

Hyttelook

Til vanlig har hun på seg mye dongeri og i år har mariuskofter av de varme variantene vært valget.

– Jeg liker å kle på meg lag på lag og ha muligheten til å kle av meg, hvis det blir for varmt. Personlig bruker jeg ikke ekte pels, men fuskepels fungerer like godt, om ikke bedre. Det er «in» med litt hyttelook, sier Eileen.

Benjamin Silseth sverger til spreke farger og tilbehør. Han sier at store skjerf og hansker er viktig, men lue, det vil han ikke ha.

Saken forsetter under bildet.

Benjamin Silseth og Eileen Kvaale Røst

Eileen Kvaale Røst og Benjamin Silseth prøver å vise hvilke klær som er kule i kulda.

Foto: Erik Waatland

Bleik og jævlig

– Jeg synes nordmenn sin stil er kjedelig. Vi er så pakket sammen og skal liksom ha glidelåsen helt opp til halsen. Så lenge man finner noe som passer, og som du er komfortabel i, ser det meste bra ut, sier Benjamin.

Han tror at mange er redde for å skille seg ut i klesveien og at janteloven spiller inn, da man helst ikke skal bli sett for mye.

– Det er kult med litt knæsje, spreke og sprø farger, fordi det er så grått og trist om vinteren og folk ser så bleike og jævlige ut. Det er bra hvis folk klarer å freshe det opp litt med farger, sier Benjamin, som foretrekker knæsjgrønne klær.

Saken forsetter under bildet.

Benjamin Silseth er skeptisk

Benjamin Silseth er skeptisk til de klærne han får lagt frem fra butikkeieren.

Foto: Erik Waatland

Høye hæler på isen

Anja Stang er moteansvarlig i magasinet Stella. Hun mener at store og varme strikkeplagg går foran å være chic.

– Det er ikke sånn at de fineste klærne er de minst varme. Det ser ikke bra ut når du står og fryser eller sklir på høye høler på isen. Det er mye mer stilfullt å være kledd og skodd for været ute, sier hun.

Anja mener at jo større, jo bedre. Såkalt oversize, altså store ting, er «in» akkurat nå.

– For jenter kan det være kult å se ut som om man har lånt jakka til kjæresten. Det ser uanstrengt og tilfeldig ut, men det er det jo selvfølgelig ikke, sier hun.

Moteeksperten er enig i at en parkas med hette er kult. Hun trekker også frem sauepelsjakker, grove vinterstøvler og jeans som moteriktig.

– Når man går med store ting øverst, er det lurt å ha smale ting på under. Jeans eller skjørt med ullstrømpebukse vil vise frem fasongen din, avslutter hun.