Sissel har inntatt Bergstaden

Sissel Kyrkjebø har med seg Trondheimssolistene på to konserter og en internasjonal tv-produksjon.

Trondheimssolistene og Sissel Kyrkjebø
Foto: Kåre Riibe Ramskjelll / NRK

Norges største sangstjerne har med seg Nidarosdomens pikekor og Trondheimsolistene til Bergstaden.

NRK Trøndelag var tilstede under øving foran dagens og morgendagens konserter med Sissel Kyrkjebø i kirken på Røros.

- Det har gått fint før, og når vi skulle ha konsert her var det en selvfølge å spørre Trondheimssolistene om å være med, sier Kyrkjebø.

Drømt om det lenge

Innvendig i den gamle kirken hersket det onsdag kveld tilsynelatende kaos med montering av fjernsynskamera, lys og lydutstyr. For konserten er samtidig en gigantisk tv-produksjon som skal vises i USA. Sissel Kyrkjebø er svært begeistret for konsertlokalet.

- Det er en fantastisk kirke og en unik akustikk. Jeg har drømt om å komme tilbake siden 1992, rommet er perfekt for konserter, sier gullstrupen.

Røros kirke og Trondheimssolistene
Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Vinterlig musikk

På konsertene og tv-produksjonen, som har fått tittelen "Northern lights", har hun et repertoir som spenner fra Abba til Bach, Dvorak, Schubert og mye mer.

- Jeg har lagt vekt på musikk som gjenspeiler det spesielle nordiske lyset vi har, det vinterlige lyset og den blå timen, som er perfekt her på Røros, sier Kyrkjebø.

I  verdensklasse

Trondheimsolistene er akkurat hjemkommet fra europaturne med Anne Sophie Mutter. Bassist Rolf Hoff Balterzen mener Mutter og Kyrkjebø har flere likhetstrekk.

- Forskjellen er stilarten og musikken, men likheten er profesjonaliteten og musikaliteten. De er begge i verdensklasse, sier Balterzen.

Kanskje kommer Carreras

Rykter som har lekket ut fra de lukkede dører, vil ha det til at supertenoren Jose Carreras, kommer til Røros i morgen i sitt privatfly for å synge sammen med Sissel Kyrkjebø. Det kunne ikke gullstrupen bekrefte.