Hopp til innhold

Savnet skiløper kommet til rette

Den kvinnelige skiløperen som fredag ettermiddag var savnet i Bymarka i Trondheim, har kommet til rette. Det melder politiet på Twitter.

Leteaksjon etter savnet kvinne i Bymarka i Trondheim

Politiet opprettet base for leteaksjonen ved Skistua i Bymarka i Trondheim.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Kom seg hjem for egen maskin

– Kvinnen kom seg hjem for egen maskin etter at hun kom bort fra turfølget sitt. Hun virker å være i god form, sier operasjonsleder i politiet, Astrid Metlid.

Siden kvinnen ikke hadde med seg mobiltelefon, fikk hun ikke gitt beskjed om at hun var i god behold før hun var kommet hjem.

Det var fredag ettermiddag det ble satt i gang leteaksjon etter kvinnen, som sist ble sett ved Grønlia cirka klokka tre.

Den 27 år gamle kvinnen var i følge med flere ute på skitur fredag, men kom på et tidspunkt bort fra turfølget.

– Hun hadde ikke med seg mobiltelefon, og var derfor vanskelig å spore, sa operasjonsleder i politiet, Astrid Metlid til NRK like før leteaksjonen ble satt i gang.

Den forsvunne, kvinnelige skiløperen var ikke spesielt godt kjent i området.

Takker frivilligsystemet

Politiet klarte på kort tid fredag kveld å kalle ut et stort antall frivillige som var parat til å trå til for å lete etter kvinnen. På det tidspunktet kvinnen kom til rette stod 27 frivillige klar til å delta i en leteaksjon.

– Det er et fantastisk frivilligsystem vi har, sier operasjonsleder Metlid.

Hun viser til at både mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder var beredt til å starte leting etter kvinnen, på det tidspunktet aksjonen ble avblåst og mannskapene sendt hjem.

Planen var først å kjøre løypenettet i Bymarka med snøskuter. Politiet hadde et sterkt håp om at kvinnen holdt seg til de oppkjørte løypene.

Like før klokka seks fredag kveld, kom meldingen om at kvinnen hadde kommet til rette hjemme hos seg selv.

Saken oppdateres

Siste fra Trøndelag