Hopp til innhold

Savnet arbeider funnet død

To personer er funnet omkomne etter brukollapsen på Leangen i Trondheim.

Bru kollapset i Trondheim

Den siste av de to omkomne hentes ut fra ruinene av den sammenraste brua på Leangen i Trondheim.

Foto: Henrik Sundgård

Rundt klokken 01.00 ble nok en person hentet ut fra området under den sammenraste brua på Leangen i Trondheim.

Politiet lette etter en savnet arbeider hele onsdag kveld. Vedkommende er nå hentet ut fra området og er bekreftet omkommet.

Ifølge vitner på stedet satt arbeideren fast i sementen under brua, og det har derfor vært krevende for hjelpemannskapene å hente ham ut.

– Vi fikk tidlig los på hvor mannen befant seg, både gjennom hundemarkeringer og vitneutsagn, men det har vært et møysommelig arbeid med å få ham ut, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Bil havnet under brua

Fra før er en person som var inne i en bil som var under brua som kollapset funnet omkommet.

Redningsmannskapene jobbet lenge for å få tilgang til en bil som var fastklemt under brua. Politiet opplyste like før klokken 20.00 at de hadde gravd frem bilen.

De pårørende til begge de omkomne har nå et kriseteam rundt seg.

Mannskapene som har deltatt i redningsarbeidet er fraktet til debriefing på et hotell i Trondheim. Det vil ikke foregå arbeid på ulykkesstedet i morgen, opplyser politiet.

– I morgen er det helligdag, og de som har vært involvert i arbeidet har vært utsatt for en voldsom påkjenning. De har sett ting langt utover det normale. Vi har nå vakthold på stedet, som også vil fortsette i morgen. Så tar vi et møte på fredag om den videre fremdriften, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund.

Pårørendetelefon er opprettet: 73 89 94 00.

Fem til sykehus

St. Olavs Hospital opplyser at de har fått inn fem skadde etter brukollapsen. Tre av dem er sendt til legevakt for behandling, mens to er lagt inn på sykehuset.

Politiet sier at ni personer ble sendt til sykehus, men at noen av dem ble raskt utskrevet.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.)

Massivt redningsarbeid

Hendelsen skjedde i 14.30-tiden onsdag ettermiddag. Politiet fikk melding om at deler av ei bru under bygging har falt sammen på Leangen i Trondheim. Brua går mellom Lade og IKEA på Leangen.

Politiet har satt inn ekstra styrker og tilkalt hjelp fra Forsvaret og lensmannskontorene i områdene rundt Trondheim.

– Det er et komplisert søk selv om det foregår på relativt få kvadratmeter. Det er mye betong på stedet, sier innsatsleder i brannvesenet, Nils Kristian Johnsen.

Tung dag på jobb

Ifølge entreprenør Reinertsen, som arbeidet på stedet, skal seks av deres arbeidere være skadet. Tedd Årnes, direktør for Reinertsen anlegg, opplyser at en anleggsarbeider fra en av deres underentreprenører er savnet.

Årnes sier dette har vært en meget tung dag for selskapet som hadde femten personer som arbeidet ved brua onsdag.

Selskapet har opprettet et eget kriseteam som er tilgjengelig for de berørte og deres pårørende.

– Hørte et forferdelig drønn

Arild Heimdal jobber ved Nardo bil, som holder til rett ved brua. Han var vitne til det som skjedde rett etter kollapsen.

– Jeg så ikke selve kollapsen, men satt på kontoret. Jeg hørte et forferdelig drønn. Folk i butikken fortalte at brua har falt ned. Helt forferdelig, sier han.

Brua er i et svært trafikkert område utenfor Trondheim sentrum.

– Det er kaos i området. Det har vært rolig i dag, men jeg tror folk er sjokkert. Det er ganske mye trafikk under denne brua til vanlig, og i hele dag har det jobbet utrolig mye folk ved denne brua.

– Det må ha vært folk der da den falt. Jeg kan ikke tro noe annet, sa Heimdal rett etter ulykken.

Betongen knakk sammen

Brua er under utbygging, og onsdag skulle det støpes nye søyler.

– Arbeiderne startet klokken 05.00 i morges. De har holdt opp den ferske betongen som har knekt sammen på et eller annet vis. Det er fullstendig kaos her og gravemaskiner som forsøker å rydde unna for å se hva som er under, prosjektleder for E6 i Statens vegvesen, Harald Inge Johnsen.

Til sammen skulle 700 kubikkmeter, rundt 1600 tonn, betong fylles i den nye brua.

Trolig har noen av avstiverne sviktet under vekta av betongen, eller glidd ut så bruløpet falt ned, ifølge Johnsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bilen etter brukollapsen i Trondheim

Politiet har nå fått ut bilen som fastklemt etter brukollapsen i Trondheim.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Arbeidstilsynet koblet inn

Arbeidstilsynet var onsdag kveld i møte med politiet og de ulike firmaene som arbeidet på stedet. De undersøker om det kan ha skjedd noe som er brudd på deres regelverk.

– Det er for tidlig å si om det har skjedd regelbrudd. Fredag morgen vil vi foreta en befaring på stedet, sier Stig Magnar Løvås, regiondirektør i Arbeidstilsynet.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Brukollaps i Trondheim - bruen kollapset etter påfylling av sement og én bil skal ligge under bromassene.

Brukollaps på Leangen i Trondheim

Stoppet trafikken

Veier i området ble sperret etter kollapsen, og busselskapet AtB varslet om forsinkelser, da bussene ut av Trondheim østover måtte legge om rutene.

Brua går over en hovedfartsårene ut av Trondheim.

– E6 er selvsagt stengt mellom Sirkus shopping og bort til E6 Skovgård, men det er bagateller i forhold til det vi holder på med her, sa innsatsleder Anders Bang Danielsen onsdag ettermiddag.

Ifølge politiet var det køer som har forplantet seg i store deler av byen, særlig på østsiden av Trondheim. De opplyser også at mange prøvde å finne smarte alternative veier ut av byen.