Hopp til innhold

Oteren Svenn blir nordisk barne-TV-stjerne

I nesten ett år bodde den foreldreløse oteren Svenn hos familien Veie-Rosvoll i Verdal. Nå har tiden sammen resultert i en barne-TV-serie.

Nå slippes barneserien Oteren Svenn på NRK TV:

BARNE-TV: Følg familiens hverdagseventyr i den splitter nye serien som har fått navnet «Oteren Svenn».

– Det er litt vemodig å se tilbake på. Svenn var som et ekstra barn. Det var krevende, noen ganger ville han ikke sove på nattetid. Det hendte at vi ble nødt til å gå turer med han på natten, forteller Ståle Veie-Rosvoll.

Han har sett alle episodene som slippes i nettspilleren til NRK lørdag.

Se serien om Oteren Svenn i NRK TV her

Den foreldreløse oteren Svenn kom til familien Veie-Rosvoll i 2019, og bodde med familien i nesten ett år.

Oteren er allerede godt kjent gjennom Instagram-profilen Svenntheotter der han har en følgerskare på hele 137 000.

INSTAGRAMKJENDIS: Oteren Svenn har blitt populær på Instagram.

Filmet hverdagen

I vår ble familien utstyrt med kamera fra TMM produksjon, og startet å filme hverdagseventyr med Svenn. Med kamera på slep har familien fanget øyeblikk fra tiden sammen.

Regissør Dag Rune Johansen

REGI: Dag Rune Johansen, i TMM produksjon, er mannen bak barne-TV-serien.

Foto: Privat

– Vi gleder oss enormt til at episodene slippes. Det blir moro å høre responsen fra andre, og ikke minst er det spennende at det er solgt videre til andre land, sier Ståle Veie-Rosvoll.

LES OGSÅ: Leverte inn påkøyrd «katt» – biologen blei overraska då ho såg dyret

Jobber med ny sesong

Serien er allerede solgt til nasjonale kanaler i Danmark og Finland.

– Vi håper på å selge serien til 20–30 land, med dette er prosesser som kan ta mange år, sier regissør Dag Rune Johansen. TMM produksjon er allerede i gang med å lage ti episoder, som kommer til neste år.

Oteren Svenn

DIALEKT: I TV-serien snakker oteren Svenn kav verdalsdialekt.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Denne serien viser at gode historier finnes nærmere enn du tror. Dette har vært et morsomt prosjekt å jobbe med. Det hadde ikke vært mulig å planlegge innspillingen med Svenn. Løsningen ble derfor å kjøpe kamerautstyr til familien, slik at de kan fange øyeblikkene som oppstår, sier Johansen.

Se første episode i serien om Oteren Svenn her:

Oteren Svenn elsker vinter og snø. Sammen med hundene Pernille, Madde og Smule går de på tur ned til elva. Svenn bruker Pernille som trekkhund for å skli på snøen.

OTEREN SVENN: Oteren Svenn elsker vinter og snø. Sammen med hundene Pernille, Madde og Smule går de på tur ned til elva. Svenn bruker Pernille som trekkhund for å skli på snøen.

Rammet av sykdom

Familien takket først nei til å delta i prosjektet. For i samme periode fikk begge barna påvist det sjeldne 4H-syndrom. Tilstanden tilhører typen leukodystrofi og rammer primært nervesystemet.

Men kort tid etter ringte de tilbake og fortalte at de hadde ombestemt seg.

– Vi fant ut at det kunne være fint å fokusere på noe annet enn sykdom, og det er fint å ha videoer med barna, sier Veie-Rosvoll.

Oteren Svenn og familien Veie-Rosvoll.

KORTE EPISODER: I serien får seerne bli med oteren Svenn på eventyr med tobarnsfamilien Veie-Rosvoll og deres tre mopser. Episodene varer i 3–5 minutter.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Nytt hjem

I august i år flyttet Svenn til Namsskogan familiepark i Trøndelag. To timer nord for familien Veie-Rosvoll. Familien har sesongkort og prøver å besøke han så ofte de kan.

– Linda og ungene var der forrige helg. Folk lurer på om han kjenner oss igjen, og det gjør han. Alt blir som før, og han hopper raskt i fanget på oss, sier Veie-Rosvoll.