Nesten 100 toaletter tas ned

Brunt vann og kloakklukt plaget de besøkende ved pasienthotellet til St. Olavs Hospital i Trondheim. Så nå blir nesten alle toalettene undersøkt og reparert.

Reparerer toaletter Hotell St. Olav
Foto: Ellinor Hansen / NRK

I tur og orden blir toalettene i alle de 110 pasientrommene montert ned, rørsystemet blir undersøkt, og kanskje reparert hvis de finner en feil, før toalettet så blir montert opp igjen.

 Hotellet stod ferdig høsten 2004, men ikke alt er i tipp topp stand selv om det er splitter nytt, forteller hotellsjef Jens-Petter Bakjord.

- Vi har vært plaget med at vi har fått tilbakeslag av ureint vann i en periode. Leverandøren har kartlagt hva det skyldes, og nå holder de på med å utbedre det.

Bakjord forteller at de merket problemet ganske tidlig, da gjestene begynte å klage.

- Det er vel ikke et voldsomt stort problem, men det er verken hyggelig for hotellet eller gjestene at det er på det viset. Vi fikk tilbakemeldinger fra gjester som klagde på lukt og fargen på vannet i toalettet.

 

Kloakklukt på rommet

I restauranten sitter Kari Grøtli Nygård og Jan Nygård sammen med sin 6 timer gamle sønn. De har bare såvidt rukket å sjekke inn på pasienthotellet.

- Rommet var fint, det var hyggelig betjening, men det luktet litt kloakk på rommet. Jeg har ikke noen spesiell formening om jobben de nå gjør med toalettene, men de bør få bort kloakklukta.

- Så lenge de får orden på det klarer jeg ikke å engasjere meg så veldig i saken. Men det er absolutt ikke i orden at det lukter kloakk, vi lever i 2008, så det tror jeg vi må slippe.

Jon Inge Nordal er bare glad for at de ansvarlige nå gjør et så stort arbeid for å bli kvitt problemet.

- Det må være flott det. Det er bra at de retter opp feilen de har oppdaga. Det er en fordel å få det bort, for å få bort bakterier.

Han har forståelse for at det er fort gjort å gjøre feil, og er bare glad for at feilen nå blir reparert.

- Det er ikke bra det, men det kan fort skje under byggeperioder uansett hva man driver med, at ting ikke blir som det skal for å si det sånn.

 

Undersøker alle toalettene

Feilen i rørsystemet til toalettene er en reklamasjonsfeil, og derfor er entreprenøren YIT i ferd med å ta seg av feilene. Utbygger er Helsebygg Midt-Norge, og de er fornøyde med at entreprenøren velger å undersøke alle toalettene, og ikke bare de det kommer lukt fra. Informasjonssjef Arve-Olav Solumsmo mener at man må regne med litt feil i så store byggeprosjekt som nye St. Olavs Hospital.

- Det er selvsagt beklagelig at det blir gjort feil, men vi hadde tross alt 700 mann i arbeid i 4 år så det bør ikke overraske noen at det finnes feil. Nå er vi veldig glade for at montøren har valgt å gå inn og montere en ny løsning som fungerer bedre, og det vil bli montert så fort som mulig uten å forstyrre driften ved hotellet.

 

 

Reparerer toaletter Hotell St. Olav

Toalettet står på gulvet og venter på å bli montert opp igjen.

Foto: Ellinor Hansen / NRK