Matpakkespisevise for allergikere

Are og Odin har laget en ny og moderne vri på Knutsen og Ludvigsens klassiker "Matpakkespisevise", tilpasset dagens allergikersamfunn.

Are og Odin har laget en allergiversjon av Knutsen og Ludvigsens klassiske sang om matpakka.

Etter ti års separasjon er Are og Odin sammen igjen på NRK P1. Som før kommenterer de verden, samfunnet, livet og kjærligheten og lager nye sanger.

Radarparet har laget en ny versjon av Knutsen og Ludvigsens matpakkespisevise, spesielt rettet mot allergikere.

– Stadig flere blir allergisk eller intolerant overfor noe. Derfor tenkte vi det var nødvendig å oppgradere og modernisere Knutsen og Ludvigsens klassiske matpakkespisevise, forteller Are Sende Osen.

SE: Are Sende Osen i Normal galskap

Fikk ide på bar

Are og Odin

Etter ti år fra hverandre er Are og Odin tilbake på NRK P1.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

Ideen til sangen fikk Are Sende Osen da han var i en bar.

– Der hadde de en tavle med meny og der sto det: Cashewnøtter kr 39, inneholder cashewnøtter. slik er det overalt. Omelett: inneholder egg, sier Sende Osen.

LES: Gjenforenes på radio etter ti år

Vil ikke latterliggjøre allergikere

Allergi er en tilstand som skyldes overømfintlighet overfor stoffer som vi spiser, puster inn, får på øynene, får injisert gjennom sprøyte eller som kommer i kontakt med huden. Sende Osen forteller at de ikke er ute etter å henge ut allergikere.

– Poenget vårt er ikke å latterliggjøre allergikere, tvert imot. Allergi blir stadig vanligere og farligere og jeg lurer på hvorfor?! Enkelte hevder det er fordi vi er blitt FOR renslige. Det er for lite lort og bakterier rundt oss og immunsystemene våre går amok, sier Sende Osen.

LES: Are og Odins Facebook-side

Tåler ikke portvin

Selv er ikke Sende Osen plaget med allergi, bortsett fra portvin.

– Jeg hadde en kort periode jeg ble veldig søvnig av gluten men det gikk heldigvis over. Samboeren min er allergisk mot nøtter. Selv tåler jeg ikke portvin, sier Sende Osen.

– Et tomrom i norsk radio

Are og Odin

Are og Odin har fått flere priser for sitt radioprogram, blant annet årets radioprogram og publikumsprisen.

Foto: NRK / NRK

«Are og Odin» var et radioprogram på NRK P3 fra 2002 til 2005. De fikk flere priser som «årets radionavn» og publikumsprisen, men etter flere år sammen trengte begge en pause. De hadde derfor sin siste sending på lille julaften i 2005. Nå er de tilbake for fullt, og humorduoen hadde første sending på P1 22. august og skal sende hver lørdag frem til jul.

– Vi trodde verden skulle klare seg uten Are og Odin, men vi ser at kloden er av hengslene og folket på den galere enn noensinne. Det er et tomrom i norsk radio som må fylles, og det må fylles av oss, sa Are og Odin da det ble klart at de skulle gjøre comeback.