NRK Meny
Normal

Mark Knopfler til fire norske byer

Neste sommer skal den verdenskjente gitaristen Mark Knopfler på turné i Europa og Norge.

Neste sommer skal den verdenskjente gitaristen Mark Knopfler på turné i Europa og Norge. I juni neste år kommer han til Trondheim og Sverresborg museum som én av totalt fire konserter i Norge.

SE VIDEO: Mark Knopfler kommer til Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo i juni neste år.

Knopfler er i disse dager i gang med siste finpuss på det nye soloalbumet «Tracker», som kommer i januar 2015.

Låtene fra det nye albumet fremføres live for først gang på Europaturneen neste sommer, og Knopfler holder fire konserter i Norge – I Trondheim, Stavanger, Bergen og Oslo.

Vanskelig å få store artister til Trondheim

Trondheim har i mange år slitt med å finne et egnet konsert-sted for de største artistene, men nå har Sverresborg museum kommet på banen. Knopfler blir den første artisten som opptrer på den nye konsertarenaen.

– Det skal bli veldig artig å få Mark Knopfler hit på scenen. Det er et fantastisk område vi ser rundt oss her, sier Mård Askim, initiativtaker i Trondheim Concerts.

Torunn Herje, direktør ved Sverresborg museum, ser fram til å få utnyttet området på Sverresborg.

– Vi har jo hatt dette fantastiske amfiet og sceneraealet her, som har ligget brakk i mange år. For oss var det viktig å fylle det med innhold, og så fikk vi mulighet til å inngå et samarbeid med Trondheim Concerts. Det har vært kjempebra, sier Herje.

Hun håper at godt over 10 000 mennesker kommer for å høre Knopfler i juni neste år.

– Han er jo min store stjerne. Jeg forventer at hele amfiet er fullt av folk, at sola skinner og at mange får en opplevelse for livet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sverresborg museum

Her på Sverresborg i Trondheim skal Mark Knopfler opptre 12. juni.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Knopflers niende soloalbum

65-åringen er en av de mest kjente gitaristene i verden. Det populære musikkmagasinet Rolling Stone Magazine ranket i 2003 Knopfler som nummer 27 på sin liste over de «100 beste gitaristene gjennom tidene».

Knopfler vil turnere med et band bestående av sju musikere, der de aller fleste har fulgt ham de siste to tiårene.

Bandet består av Guy Fletcher (keyboard), Richard Bennett (gitar), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (fløyte), John McCusker (fele og cister), Glenn Worf (bass), and Ian Thomas (trommer).

«Tracker» blir Knopfler sitt niende soloalbum siden starten med «Golden Heart» i 1996, og inkluderer gjesteopptredener med Ruth Moody, Bruce Molsky, Nigel Hitchcock og Phil Cunningham.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25