Hopp til innhold

Levanger-ordfører: – Dette skal ikke skje

Ordføreren i Levanger ønsker en gjennomgang av det som skjedde da en 47 år gammel autistisk mann forsvant på tur med en kommunal institusjon. Mannen ble funnet omkommet lørdag formiddag.

Ordføreren i Levanger ønsker en gjennomgang av det som skjedde da en 47 år gammel autistisk mann forsvant på tur med en kommunal institusjon. Mannen ble funnet omkommet lørdag formiddag.

TRIST: – Dette er ufattelig trist. Jeg tenker spesielt på den omkomne, men også på familie, turkompiser og folk som kjenner de godt, sier Levanger-ordfører Robert Svarva etter at en mann ble funnet omkommet i Åsen etter en tur med en kommunal institusjon.

– Dette er ufattelig trist. Jeg tenker spesielt på den omkomne, men også på familie, turkompiser og folk som kjenner de godt, sier ordfører i Levanger, Robert Svarva (Ap).

Det var lørdag formiddag mannen, som har vært savna siden torsdag, ble funnet omkommet i Åsen.

På tur i ulendt område

Den 47 år gamle mannen hadde autisme og var hørselshemmet, og var på fjelltur med en kommunal institusjon da han ble borte.

De hadde vært på en tur opp til Skordalsvola i Åsen, som ligger mellom Levanger og Stjørdal, torsdag formiddag. Det var på vei tilbake at mannen kom bort fra de andre.

Det var sju andre brukere med på turen og to ansatte. Området er bratt og ulendt med mye skog, og leteforholdene ble beskrevet som vanskelige.

– Jeg vet ennå lite om det som skjedde like før og etter at mannen forsvant. Før alle slike turer blir det gjort ei risikovurdering, og det er gjort i dette tilfellet også, sier Svarva.

(Saken fortsetter under videoen)

Mannen som har vært savnet i Levanger ble lørdag formiddag funnet omkommet.

VIDEO: Det ble satt inn mye ressurser på å finne mannen.

Ønsker gjennomgang av rutiner

Om lag 250 personer deltok i leteaksjonen lørdag morgen, og mannen ble funnet av et Sea king-helikopter i en skråning ned mot Vuddudalen klokka 10.40 lørdag.

– Nå skal vi selvfølgelig gå igjennom det som har skjedd internt og se på rutinene våre, men vi ønsker også en ekstern gjennomgang, sier Svarva.

Levanger kommune har allerede varsla Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, og bedt om at en uhilda part ser nærmere på hendelsen.

– Dette skal ikke skje, men samtidig må vi forholde oss til at det har skjedd og da må vi sørge for at det ikke skjer igjen.

– Virker klokt

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag opplyser til NRK at de foreløpig ikke har mottatt noen henvendelse fra Levanger kommune, men støtter kommunens beslutning:

– Fylkesmannen synes det virker klokt å få tatt en uhildet gjennomgang etter en slik tragisk hendelse, sier kommunikasjonsrådgiver Robert Morberg ved Fylkesmannen i Nord-Trøndelag til NRK.