Hopp til innhold

Stormskader stopper familiepark

– Vi vil ikke vise frem parken vår slik, sier en oppgitt leder i Namsskogan. Nå stenger de i påsken for å rydde bort trær i stedet.

Hogstmaskin Namsskogan familiepark

Rundt 800 trær ble blåst ned inne i Namsskogan Familiepark i november. Nå beklager de at de ikke rekker å rydde opp til påske.

Foto: Camilla Bilstad / NRK

Namsskogan familiepark etter "Hilde"

Parkleder Turid Bredesen fotografert rett etter stormens herjinger i november. Fortsatt gjenstår et betydelig ryddearbeid.

Foto: Camilla Bilstad / NRK

Stormen Hilde raserte store deler av Namsskogan Familiepark i november. Over fire måneder senere må de innse at de ikke får åpnet for publikum slik de ønsker.

Det ser absolutt ikke bra ut. Vi har et stort stykke arbeid foran oss før vi kan åpne, konstaterer parkleder Turid Bredesen.

Koster millioner

Stubber, røtter, kvister og ødelagte gjerder preger fortsatt området. Tidligere har de regnet ut at stormen har kostet mellom en og to millioner.

Nå blir det heller ingen inntekter fra de faste påskegjestene.

Vi har brukt å ha åpent hvert år. Snøen som ligger her nå vil forsvinne til påske, men da vil det se så trasig ut at vi ikke vil vise frem parken slik, forklarer Bredesen.

Åpner nytt barneområde

De ansatte vil nå bruke tida på et fortsatt gedigent ryddearbeid.

– Den største oppgaven er er området som publikum møter ved inngangen. Hinderløypa for ungene ble fullstendig rasert av stormen, sier Bredesen, som likevel finner noe positivt i situasjonen.

– Vi planlegger et nytt lekeområde der, så det blir jo litt nytt for publikum å se når det først ble som det ble.

Åpner i mai

Namsskogan familiepark er en av Nord-Trøndelags største attraksjoner. Her finnes over tretti ulike dyrearter, blant annet bjørn, ulv, rev og gaupe.

– Vi lover å åpne familieparken i slutten av mai, avslutter parkleder Turid Bredesen.


Lyst å se dyrene likevel? Besøk parken på TV