Hopp til innhold

Haiker i rullestol til Europa

Andreas Kinn fra Trondheim er født med cerebral parese, men han nekter å la handikapet stoppe ham. Nå haiker han i rullestol nedover Europa.

Andreas Kinn

Andreas Kinn haiker fra Trondheim til Frankrike i rullestol.

Foto: Maureen Collet / Privat

– Nå er jeg i Rygge på vei mot Göteborg. Så snart er jeg endelig ute av Norge, sier Andreas Kinn til NRK.no.

Søndag ettermiddag la 22- åringen fra Trondheim ut på sitt livs reise. Planen er å haike fra hjembyen i retning Europa .

– Dette har vært en drøm for meg i mange år. Det handler om frihet. I høst bestemte jeg meg for å hoppe i det, sier Kinn.

Mor og kjæreste sitter hjemme i Trondheim og følger spent med. Han har fått streng beskjed om å oppdatere både på sms og telefon. I tillegg har han en blogg som han oppdaterer jevnlig.

14 timer på bensinstasjon

Kinn er født med cerebral parese og er lam i begge beina. Det stopper ikke den tøffe 22- åringen.

– Jeg vil vise at det er mulig å få til på tross av handikapet. Alt man gjør her i livet innebærer risiko, så jeg er ikke redd.

Andreas Kinn

Så langt har Kinn blitt tatt godt i mot langs norske veier.

Foto: Maureen Collet / Privat

Kinn var litt bekymret for at skeptiske nordmenn ikke ville ta opp haikere i rullestol, men foreløpig har det gått veldig bra. Eneste unntaket var en kald natt på en bensinstasjon på Nebbenes utenfor Oslo.

– Der satt jeg i 14 timer før jeg ble plukket opp. Jeg måtte sove under åpen himmel og det begynte å høljregne. Da kom utstyret jeg kjøpte inn i forkant veldig godt med.

Mange reaksjoner

– Det har vært mange forskjellige reaksjoner langs veien. Noen bare rister på hodet, mens andre ler høyt, forteller Kinn.

Selv om han egentlig ikke har noen konkret plan, har han et lite håp om å nå Frankrike.

– Jeg hadde jo i bakhodet at det var en liten sjanse for at det ikke kom til å gå, men nå har jeg lagt en god strekning bak meg. Så alt er mulig, sier han.

Vil melde seg på «Ingen Grenser»

I vår sendte NRK serien ”Ingen Grenser” som handlet om mennesker som trosset handikapene sine over Nordkalotten med Lars Monsen som reiseleder.

– Jeg fikk dessverre ikke sett programmet, for jeg var i Dublin da det ble sendt. Men jeg melder meg gjerne på hvis det blir en ny sesong.

Om en og en halv uke må NTNU- studenten tilbake til jobb,skole og flytting. Men først skal han nyte livet langs veien.

– Det har vært veldig hyggelig til nå. Hver gang noen stopper lurer jeg på hvor langt jeg kommer neste gang. Det har ikke skuffet til nå.

Siste fra Trøndelag