Fengsel for familievold

Namsos-mann dømt til fengsel for vold mot kone og stedatter.

En 30 år gammel Namsos-mann er i Namdal tingrett dømt til ni måneders fengsel for vold mot sin kone og stedatter. Han er i tillegg dømt til å betale stedatteren 10.000 kroner i erstatning.

Volden foregikk i hjemmet deres fra januar 2008 til i september i år. Mannen har sittet varetektsfengsla siden midten av september.

Giftet seg i 2007

Det er en lang rekke grove voldshandlinger den 30 år gamle mannen ble dømt for i dag. Mannen som opprinnelig kommer fra Iran ble gift med Namsos-kvinnen sommeren 2007. Voldshandlingene startet i januar året etter. Ifølge dommen skal han både ha slått, sparket, lugget og kastet henne i veggen. Dette skal ha skjedd ved flere anledninger fram til i september i år. Da ble mannen arrestert, og har siden sittet i varetekt.

Vold mot utviklingshemmet stedatter

Han er også dømt for å ha kløpet og slått konas psykisk utviklimngshemma datter. I retten kom det fram at kona ikke ville ha mannen dømt for familievold, men retten mener dette dreier seg om regelmessig midhandling over tid. Det er usikkert om dommen blir anket.