Hopp til innhold

Er dette Europas beste museum?

Det nasjonale museet for rock og pop, Rockheim, kan bli kåret til det beste museet i Europa.

Petter Myhr

Direktør på Rockheim, Petter Myhr, er stolt over å være nominert til årets museum.

Foto: Jon-Annar Fordal

Sammen med 46 andre museer i Europa er rockemuseet i Trondheim nominert til å bli årets museum.

– Det er stas å bli nominert. Dette er en skikkelig anerkjennelse av det museet Rockheim har blitt siden oppstarten, sier direktør ved Rockheim, Petter Myhr.

Publikumssuksess

Siden oppstarten i 2010 har opplevelsessenteret på Brattøra i Trondheim vært en publikumssuksess. Nå får også museet skryt for sin måte å formidle den norske pop og rockehistorien.

– Mange lurte i begynnelsen på hva slags museum vi kom til å bli. Før vi kom fantes det ingen lignende museer i Norge, sier Myhr.

Moderne formidling

Rockheim har siden oppstarten satset på interaktivitet og at de besøkende selv kan skape sine egne opplevelse på museet.

Og det er den originale formidlingen av norsk kultur som har gjort at museet er nominert.

– Det er veldig mange forskjellige typer museer som er nominerte. Men de har alle til felles at de har utmerket seg på det å formidle det innholdet de skal formidle. Det skal være framtidsretta og skilla seg ut fra andre museer, sier direktøren.

Tøff konkurranse

Rockheim er nominert sammen med blant annet Bach museet i Leipzig, Det svenske luftforsvarsmuseet og nasjonalmuseet for glasskunst i Nederland.

Alle de nominerte museene er nå i Portugal for å presentere seg for hverandre og juryen. Rockheim skal ha sin presentasjon på nasjonaldagen og vinneren kåres lørdag kveld.

– Det ville vært helt fantastisk å vinne. Men det å bli nominert som eneste museum i Norge er en anerkjennelse i seg selv. Det er mange hensyn juryen skal ta. Vi får bare gjøre vårt beste for å presentere Rockheim så godt som mulig.

Førjulsstemning ved Rockheim

Inne i det gamle kornlageret på Brattøra har det blitt rom for flere opplevelsessentre og vanlige utstillinger innenfor pop og rock.

Foto: Ole Kr. Tangen

Siste fra Trøndelag