Hopp til innhold

Død mann i Levanger var iransk asylsøker

Mannen som torsdag ble funnet død på en sti i Levanger er nå identifisert av politiet som asylsøker med iransk statsborgerskap.

Krimteknikere på stedet

Krimteknikere er på stedet i Levanger, hvor en mann ble funnet død i ettermiddag.

– Vi fikk melding av en turgåer klokken 15.20. Politi og helse kom fort til stedet, hvor det ble fastslått at vedkommende var død.

Det sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt torsdag.

Iransk asylsøker

I en pressemelding fredag ettermiddag går politiet ut med identifikasjon av mannen som viser seg å være en iransk statsborger i trettiårene med status som asylsøker.

«Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke gitt politiet svar på hvorvidt mannen er utsatt for en straffbar handling eller ikke, og saken etterforskes derfor videre som et mistenkelig dødsfall», skriver politiet videre i pressemeldingen.

Avdøde ble fredag obdusert ved St. Olavs hospital.

Mannen skal ha fått avslag på sin asylsøknad.

Rune Reinsborg, innsatsleder på stedet, forteller at arbeidet på funnstedet vil foregå en stund til.

– Vi prøver å få tak i vitner som kan ha opplysninger i forhold til bevegelser som har vært i området, sier Reinsborg.

Får bistand fra Kripos

Funn på stedet gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Kriminalteknikere er på stedet.

«Saken etterforskes med fullt trykk. Trøndelag politidistrikt har fått bistand av to taktiske etterforskere fra Kripos i etterforskningen», sier politiet i pressemeldingen.

Politiadvokat Kåre Jostein Svepstad bekrefter at det er funn på stedet som gir politiet grunn til å se på dette som et mistenkelig dødsfall.

– Det er funn på funnstedet som gir oss grunn til å karakterisere dette som et mistenkelig dødsfall. Det vil være en stor lokal stab som kommer til å etterforske saken med full kraft gjennom helga, sier Svepstad.

Politiadvokaten sier de også veldig gjerne vil ha tips fra publikum hvis noen har sett mannen i tiden før han ble funnet.

Politiet beskriver mannen slik i pressemeldingen:

«Den avdøde er 183 cm høy med normal kroppsbygning. Han er mørk i håret og har normale arabiske ansiktstrekk. Han hadde på seg grønn-turkis jakke, sorte bukser og hvite joggesko. Vi ønsker informasjon fra personer som kan ha observert mannen i området, eller andre steder i Levanger og omegn i løpet av onsdags kveld eller torsdag».

Politiet har sperret av store områder

Politiet har sperret av store områder.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Ser alvorlig ut

Wilfred Johansen er nabo i området. Han kom hjem like før politiet kom til stedet torsdag.

– Vi kom hjem rundt 15.20. Jeg begynte å lage mat, og ser ut vinduet. Da ser jeg politi og helsepersonell gå oppover. Så kom det kriminaletterforskere. Det sto en ambulanse i innkjørselen til nabohuset, men den har dratt nå. Vi vet ikke hva det er ennå, det ser veldig alvorlig ut.

Wilfred Johansen er nabo i området

Wilfred Johansen er nabo i området hvor det mistenkelige dødsfallet ble oppdaget. Han kom hjem samtidig som politiet fikk melding om den døde personen.

Foto: Vegard Woll / NRK