Byggeleder: – Glad det ikke gikk verre

Halve vegbanen var borte da en bil med tre personer kom kjørende på fylkesvegen på Steinfjellet. Bilen ble totalskadet, og en av de tre er fløyet til St. Olavs Hospital.

– Arbeidet med å reparere vegen etter flomskaden starter i formiddag, og arbeidet er ferdig i løpet av morgendagen, opplyser Statens vegvesen i ei pressemelding fredag formiddag.

De tre personene i bilen var på vei heim etter å ha jobbet med rehabilitering i Steinfjelltunnelen i fire-tida i natt.

– Det er alvorlig det som har skjedd, men jeg er glad det ikke har gått verre, sier byggeleder for Steinfjelltunnelen, Dag Ivar Borg, i Statens vegvesen.

Han forteller at det er 40 arbeidere som jobber med å utbedre Steinfjelltunnelen, og at de jobber skift både om natta og dagen.

Understellet revet av

Ulykke Steinfjellet

MYE AV VEGEN BORTE: Mye nedbør førte til at mye av vegen ga etter på Steinfjellet.

Foto: Politiet

Plutselig var mye av vegbanen borte, og bilen med de tre kjørte ned i hullet på fylkesvegen på Steinfjellet mellom en og to kilometer fra Steinfjelltunnelen i retning mot Røyrvik. Bilen er totalskadet.

– Hele understellet på bilen ble revet av, forteller operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

En av de tre er fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim. Han hadde smerter i nakken og i en fot etter ulykken. En annen person som satt i bilen er lettere skadet.

– Da jeg snakket med føreren så han at resten av vegen og dekket forsvant bak han, forteller Letnes.

Stort hull i vegen

Han anslår at hullet i vegbanen er to meter dypt og mellom fire og åtte meter bredt.

Fylkesvegen er nå stengt mellom Gjersvika og Steinfjelltunnelen.

Årsaken til det store hullet i vegbanen kan være at et rør under vegen ikke har tatt unna store vannmengder fra en bekk i nærheten.

Tunnelen er stengt fra før på grunn av vegarbeid og ulykka gjør at det ikke er mulig å kjøre den ordinære omkjøringsvegen rundt. Alternativ rute er via Skorovatn på Fv 764 og Fv 363, opplyser Statens vegvesen.

Laster kart, vennligst vent...